Extra trafik för närtåg natten efter onsdag 10.8 på grund av matchen på Olympiastadion

På grund av UEFA SuperCup-matchen som ordnas på Olympiastadion onsdagen den 10 augusti har I- och P-tågen extra vagnar och extra turer från midnatt till ca kl. 03.00. Dessutom har vissa L- och K-tåg extra vagnar. Alla avgångar hittar du också i Reseplaneraren.

På grund av UEFA SuperCup-matchen som ordnas på Olympiastadion onsdagen den 10 augusti har I- och P-tågen extra vagnar och extra turer från midnatt till ca kl. 03.00. Dessutom har vissa L- och K-tåg extra vagnar.

Alla avgångar hittar du också i Reseplaneraren.

Vi rekommenderar att alla de som lämnar matchen använder närtågen, om möjligt. Det finns flera sittplatser och mer utrymme på närtågen tack vare de extra vagnarna. Kollektivtrafikförbindelserna är smidiga också mellan Olympiastadion och Böle station. Avståndet mellan Olympiastadion och Böle station är ca en kilometer längs Nordenskiöldsgatan och Lokvägen.

Så här kan du ta dig till Olympiastadion

Från centrum kan du ta dig till Olympiastadion med både spårvagnar och bussar. ”Tölö sporthall” (H1913 / H1915) är den närmaste busshållplatsen till Olympiastadion. Den närmaste spårvagnshållplatsen är Tölö hall (H0109).

Alla bussar från Elielplatsen mellan Helsingfors centralstation och Posthuset kör via hållplatsen ”Tölö sporthall”. Också några bussar avgår från Kampens bussterminal (linjerna 63, 212 och 213). Spårvagnslinjerna 4 och 10 kör från hållplatsen Glaspalatset (H0101) till hållplatsen ”Tölö hall” (i riktning mot Lillhoplax).

Den som anländer med tåg kan hoppa på stombuss 500 eller 510 redan i Böle, framför stationens huvudingång (bussplattform 36, bussarna i riktning mot Munkshöjden eller Westendstationen). Hållplatsen som är närmast Olympiastadion heter Aurorasjukhuset (H2072).

Den som kommer från östra Helsingfors kan hoppa på stombuss 500 eller 510 t.ex. redan vid Hertonäs metrostation.
Också den som kommer från Hagalund kan hoppa på stombuss 510 redan vid bussterminalen i Hagalund.