HSL:n liikenteessä muutoksia ja uudistuksia maanantaina 19.6.

HSL:n joukkoliikenteessä tapahtuu monia muutoksia maanantaina 19.6. Silloin siirrytään kesäaikatauluihin, konduktöörien lipunmyynti päättyy lähijunaliikenteessä ja pyörien kuljetuskokeilu alkaa. Lähijunat ovat kaikki matalalattiaisia FLIRT-junia ja Pasilan vanha asemarakennus suljetaan.

HSL:n joukkoliikenteessä tapahtuu monia muutoksia maanantaina 19.6. Silloin siirrytään kesäaikatauluihin, konduktöörien lipunmyynti päättyy lähijunaliikenteessä ja pyörien kuljetuskokeilu alkaa. Lähijunat ovat kaikki matalalattiaisia FLIRT-junia ja Pasilan vanha asemarakennus suljetaan.


Kesäaikataulut tulevat voimaan 19.6.

Joukkoliikenne ottaa käyttöön kesäaikataulut 19.6. –  13.8. Helsingissä on nyt paljon rakennustyömaita ja katutöitä, jotka aiheuttavat muutoksia pysäkkien sijainteihin. Lisäksi kesän aikana kaupungissa on paljon yleisötapahtumia, jotka voivat ruuhkauttaa liikennettä. Tuoreimmat tiedot löytyvät HSL.fi:stä. Reittiopas etsii liikkujalle aina nopeimman ja häiriöttömän reitin.

Omia joukkoliikennelinjoja koskevat linjatiedotteet voi tilata myös sähköpostiin luomalla HSL-tunnuksen. Sitä kautta saa tietoa ajankohtaisista liikennemuutoksista, suunnitelmista ja poikkeustilanteista niiltä linjoilta, joita itse käyttää. Palvelu on maksuton. 

Esimerkiksi juhannusliikenteeseen kannattaa varautua jo ennakkoon.


Konduktöörit eivät myy enää lippuja lähijunissa 19.6.

 Lipunmyynti pääkaupunkiseudun lähijunissa loppuu maanantaista 19.6. alkaen. Lippu tulee ostaa etukäteen matkakortin kausi- tai arvolipulla, mobiililipulla tai etukäteen ostettavalla kertalipulla.

Kolme tapaa hankkia lippu:
1.    Edullisin: Lataa arvoa HSL:n matkakorttiin ja maksa matka kortinlukijaan junavaunussa.
2.    Aina mukana: Lataa kännykkääsi HSL:n mobiilisovellus ja käytä mobiililippua. Maksa puhelinlaskulla tai luottokortilla.
3.    Etukäteen: Osta lippu aseman automaatista, lähimmästä R-kioskista tai lähikaupasta, jossa on myyntipiste. Kertalippuja voit ostaa myös varastoon, sillä ne aktivoituvat vasta kun näytät lipun junan kortinlukijalle.

Katso tarkemmat myyntipaikat täältä. 

 

Matkustaminen yöaikaan

Yöaikaan lähijunissa voi matkustaa

- matkakortin kausi- tai arvolipulla

- matkapuhelimeen ladatulla mobiililippusovelluksella ostetulla lipulla

- automaatista ostetulla kertalipulla

- vuorokausilipulla, jonka voi ostaa esim. R-kioskeista ja monista kaupoista

- bussinkuljettajalta ostetulla lipulla

- Rautatientorin porttimyynnistä ostetulla lipulla

 

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. – koko kalustossa monitoimitilavaunut

HSL ja VR aloittavat juhannusviikolla vuoden mittaisen kokeilun, jonka aikana pyörää saa kuljettaa lähijunissa myös ruuhka-aikoina, jos tilaa löytyy. HSL:n lähijunaliikenteessä kaikki junat ovat 19.6. mennessä uusia Sm5- eli FLIRT-junia, joissa on pyörien, pyörätuolien, lastenvaunujen ja isompien matkatavaroiden kuljetukseen tarkoitettu monitoimitilavaunu. Vaunujen ovet merkitään isolla pisteviivapyörällä kuten metroissa, jotta oikealle ovelle löytää helposti pyörän kanssa. Ruuhka-aikoina klo 7-9 ja 15-18 jotkut junavuorot ovat hyvin täysiä, joten niitä kannattaa välttää.

Ohjeet pyörän kuljettamiseen

Lue lisää FLIRT-junista  

Kommentit

You would know all about the website for the instagram account hack at http://ighack.net/ online that can generate the password for the instagram account online.

Onko 7A & 7B päättäri nykyään Maistraatintori vai onko tämä kesäaikataulujen mukainen päätöspysäkki? Nousin tänään Kyllikinportilta ja ratikla jäi odottamaan Maistraatintorille 10 min ajaksi, kun suuntasin 7A:lla keskustaan.

Maistraatintorilla tasataan aikaa 2.7. asti.

Ajantasaus on tosiaan siirretty Ratapihantieltä Länsi-Pasilaan, koska Triplan rakennustyömaan takia eteläisemmän ohitusraiteen kohdalla oleva pysäkki on pois käytöstä. Niinpä linjan 9 päätepysäkki on siirretty pohjoisemman ohitusraiteen kohdalle.

Nordenskiöldinkadun ratatöiden vuoksi raitiolinjat 7A ja 7B kulkevat 3.7. - 13.8.2017 poikkeusreittiä välillä Pasila - Sörnäinen - Kolmikulma.

Raitiolinjasto uudistuu 14.8. Linjan 7 raitiovaunut lähtevät Länsisatamasta sekä ajavat Senaatintorin, Hämeentien ja Itä-Pasilan kautta Länsi-Pasilaan, jossa tunnus vaihtuu 2:ksi. Vaunu ajaa Töölön kautta Olympiaterminaalille, jossa tunnus nykyiseen tapaan vaihtuu 3:ksi. Sen jälkeen vaunu ajaa Eiran ja Kallion kautta Nordenskiöldinkadulle, mutta siitä jatketaan Mannerheimintielle Kuusitien kääntösilmukkaan, kunhan Reijolankadun uudet raiteet valmistuvat myöhemmin syksyllä 2017. Sitä ennen 3:n päätepysäkki on Töölön hallilla.
https://www.hsl.fi/uudet-raitiolinjat-2017/uudet-linjat-ja-kartat

Rautatientorin lähtöpysäkkejä on aikatauluissa väärin. Latausaseman rakennustyöt vielä kesken ja ainakaan 75 ei tänään lähtenyt laiturista 5. Onko vahingossa laitettu vakiolaiturit aikatauluihin?

Valitettavasti Reittioppaassa on virheitä joidenkin linjojen lähtöpysäkkien tiedoissa. Rautatientorilta lähtevät linjat käyttävät toistaiseksi samoja lähtölaitureita kuin 18.6. päättyneellä talviaikataulukaudella. Pyrimme korjaamaan tiedot mahdollisimman nopeasti.

Ovatko paperiset linjakohtaiset aikataulut poissa busseista kesän ajan, metron alkamiseen asti vai pysyvästi? Saako paperisia aikatauluja HSL:n pisteistä?

Hei, vähennämme painettuja aikataulutuotteita sähköisten näyttöjen yleistymisen myötä. Paperisia aikatauluja voi noutaa HSL:n pisteistä.

Milloin asemille saadaan automaatit käyttöön? Ainakaan Espoon asemilla ei ole vielä lippuautomatteja asennettu. Monet asiakkaat ovat kyselleet asiaa.

Miltä nuo varastoon ostetut kertaliput näyttävät ja maksaako ne saman verran kuin aiemmin konduktööriltä ostettu lippu?

Kioskista ostettavat kertaliput ovat aluksi vihreitä, pahvisia kortteja mutta saamme heinäkuussa jakoon uudet siniset korttipohjat. Hinta on sama kuin automaatista ostettavalla kertalipulla eli ovat edullisempia kuin konduktööriltä ostettu lippu.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.