Kuntavaalit 2021 lähestyvät - ehdokas, tervetuloa tutustumaan HSL:n toimintaan!

Me HSL:ssä järjestämme joukkoliikennettä yli 1,3 miljoonalle Helsingin seudun asukkaalle yhdeksässä jäsenkunnassamme. HSL:n päätöksenteko on kuntapäättäjien käsissä.

Tämä sivusto on tarkoitettu ennen muuta sinulle, vuoden 2021 kuntavaalien ehdokas HSL:n jäsenkunnassa tai Helsingin seudulla - ja myös sinulle, joka olet kiinnostunut HSL:stä ja joukkoliikenteestä yleisesti.

Järjestimme maaliskuussa myös pienwebinaareja kuntavaaliehdokkaille HSL:n eri teemoista maaliskuun aikana - löydät tilaisuuksien esitykset tämän sivun alalaidasta!

Tämä on HSL

Suunnittelemme ja järjestämme joukkoliikennettä Helsingin seudulle. Vastaamme myös Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Lue lisää tehtävistämme, taloudestamme ja organisaatiostamme!

Näin toimii HSL:n päätöksenteko

Yhtymäkokous on HSL:n ylin päättävä elin, ja hallitus johtaa HSL:n toimintaa, hallintoa ja taloutta. HSL:n jäsenkunnat nimittävät yhtymäkokouksen ja hallituksen edustajat. Lue lisää HSL:n päätöksenteosta!

Lue lisää HSL:n eri teemoista

Joukkoliikenne

Miten suunnittelemme linjoja? Miten asukkaat voivat vaikuttaa suunnitelmiin? Millaiaisia muutoksia joukkoliikenteessä on lähivuosina luvassa? 

Liput, hinnat ja markkinat

Mitä pitää ottaa huomioon, kun joukkoliikenteen lipuista ja niiden hinnoista päätetään? Kuinka suuren osan lipputulot muodostavat kaikista tuloistamme? Kuinka paljon lippujen hintojen muuttaminen vaikuttaa joukkoliikenteen käyttöön?

Liikennejärjestelmä

Mitä tarkoittaa MAL-työ, ja mitä siinä tehdään? Mikä on HSL:n rooli päästöjen vähentämisessä? Miksi kävelyllä ja pyöräilyllä on väliä HSL:lle?