HSL:n liikenne siirtyy kesäaikatauluihin 18.6. – reittimuutoksia osalla linjoista

HSL:n joukkoliikenne siirtyy kulkemaan kesäaikataulujen mukaan maanantaina 18. kesäkuuta. Samalla reitit muuttuvat joillakin bussilinjoilla.

Uudet aikataulut on julkaistu pdf-muodossa HSL:n verkkosivuilla: https://www.hsl.fi/reitit-ja-aikataulut/tulostettavat-aikataulut/kesa2018. Lisäksi uusiin reitteihin ja aikatauluihin on mahdollista tutustua HSL:n Reittioppaassa (www.reittiopas.fi), kun hakee matkoja tai aikatauluja päivämäärälle 18. kesäkuuta tai myöhemmin.

Kesäaikataulujen vaihtaminen pysäkeille on jo aloitettu. Liikenteen solmupisteisiin, kuten terminaaleihin, aikataulut kuitenkin vaihdetaan juuri ennen muutosajankohtaa.

Muutokset bussiliikenteessä

Linjan 21 päätepysäkki siirtyy Erottajalta Eiraan: tiedote
Linja 43 jatkuu Hakuninmaalta Kuninkaantammeen: tiedote
Lähibussin 232 reitti muuttuu Kauniaisissa: tiedote
Linjan 435 reitti muuttuu Askistossa ja Juvanmalmilla: tiedote
Linja 738K siirtyy Vanhaalta Porvoontieltä Lahdentielle: tiedote
Lähibussin 812 reitti muuttuu Kontulassa: tiedote
Linjan 841 reitti jatkuu Söderkullassa, yölinja 841N jatkaa Söderkullasta Nikkilään: tiedote

Koululaislinjoilla ja Tuusulan liikenteessä on siirrytty kesäaikatauluihin jo 4. kesäkuuta (tiedote koululaislinjoista, tiedote Tuusulan muutoksista). Myös U-linjoilla kesäaikatauluihin on siirrytty pääosin 4. kesäkuuta.

Huomioi myös: Bussit kulkevat kesäliikenteessä poikkeusreiteillä Sipoon Nikkilässä (tiedote)

Muutokset junaliikenteessä

X-junan liikenne lakkaa, ja Y-junan aikataulut muuttuvat. Lisäksi ratatyöt vaikuttavat varhaisaamun ja myöhäisillan liikenteeseen Kirkkonummi-Siuntio-Karjaa-osuudella: tiedote

Huomioi myös: Helsingin ja Pasilan välisen ratapihan kunnostustyöt aiheuttavat suuria poikkeuksia junaliikenteeseen 25.6. alkaen (huhtikuussa julkaistu tiedote)

Muutokset raitiovaunuliikenteessä

Raitiovaunulinjat kulkevat kesäliikenteessä 12 minuutin vuorovälillä lukuun ottamatta linjoja 4 ja 10, joilla ajetaan 7,5 minuutin vuorovälein.

Huomioi myös:
Osuudella Pasilan asema - Länsi-Pasila - Nordenskiöldinkatu ei ole raitioliikennettä 25.6.-22.7., ja linjat 2 ja 7 kulkevat poikkeusreiteillä. Linja 2X korvaa raitiovaunuilta poistuvaa osuutta.
Linja 2: Olympiaterminaali - Kauppatori - Lasipalatsi - Töölö - Ooppera - Urheilutalo - Paavalinkirkko
Linja 7: Länsiterminaali - Kamppi - Rautatieasema - Kruununhaka - Sörnäinen - Pasilan asema
Korvaava bussi 2X: Postitalo - Länsi-Pasila - Pasilan asema

Muutokset metroliikenteessä

Kesäliikenteessä metro ajaa aamusta iltaan runko-osuudella Tapiola-Itäkeskus 3-4 minuutin vuorovälillä. Idän haaroilla sekä Tapiolan ja Matinkylän välisellä osuudella vuoroväli on 7,5 minuuttia. Erillistä ruuhka-ajan tihennettyä vuoroväliä ei siis ole.

Liikennöintiaika sekä ilta- ja viikonloppuliikenteen vuorovälit säilyvät ennallaan.

Muutokset lauttaliikenteessä

Ei suunniteltuja muutoksia.