Metroliikenne Kulosaaren itäpuolella käynnistynyt maanantaina 26.7.

Metroliikenne Kulosaaren itäpuolella on käynnistynyt maanantaina 26.7. aamuliikenteen alkaessa. Samalla palasivat käyttöön myös metroasemarakennukset Itä-Helsingissä. Monilla bussilinjoilla on ollut poikkeuksia lähtölaitureissa ja reiteissä siltatyön ja korvaavien bussien takia. Myös nämä poikkeukset päättyivät 26.7. aamuliikenteen alkaessa.

Metroliikenne Kulosaaren itäpuolella käynnistyy maanantaina 26.7. aamuliikenteen alkaessa. Samalla palaavat käyttöön myös metroasemarakennukset ja niiden sisällä olevat liiketilat Itä-Helsingissä.

Metroliikenne on ollut poikki Kipparlahden metrosillan vaihtamisen takia lauantaista 17.7. alkaen ja Itä-Helsinkiin sekä Itä-Helsingistä ovat ajaneet korvaavat bussit 99B, 99V ja 99M. Metroliikenteen käynnistyessä loppuu myös korvaavien 99-bussilinjojen liikenne sunnuntai-illan viimeisten vuorojen jälkeen.

Metroasemilla on tehty katkon aikana myös muita kunnostustöitä, esimerkiksi Itäkeskuksessa ja Kontulassa on kunnostettu aseman valaistusta ja Itäkeskuksessa myös metroradan vaihteistoa. Samalla korjattiin myös muita Itä-Helsingin metrosiltoja muun muassa Siilitiellä.

Monilla normaalisti liikenteessä olevilla bussilinjoilla Itäkeskuksessa, Herttoniemessä, Kulosaaressa, Hakaniemessä ja Rautatientorilla on ollut poikkeuksia lähtölaitureissa ja reiteissä siltatyön ja korvaavien bussien takia. Myös nämä poikkeukset päättyvät 26.7. aamuliikenteen alkaessa.