Kaupunkipyörät palaavat 1.4., voit ostaa pyöräkauden jo nyt

Kaupunkipyörät palaavat Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle 1. huhtikuuta. Kaupunkipyörien verkkosivustolla pääset jo nyt rekisteröitymään koko kauden käyttäjäksi. Voit pyöräillä kaikissa kolmessa kaupungissa lokakuun loppuun.

Kevään koittaessa tulevat myös kaupunkipyörät. Pääset polkemaan sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla 1.4. alkaen.

Jos haluat rekisteröityä koko kauden käyttäjäksi, voit tehdä sen uudistetulla kaupunkipyöräsivustolla jo nyt. Jos haluat ostaa pyörän käyttöoikeutta päiväksi tai viikoksi, se on mahdollista tehdä kauden käynnistymisestä alkaen.

Kaupunkipyöräsivusto

Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu, mutta Vantaalla on omansa, eikä kahden palvelun pyöriä voi käyttää ristiin.

Helsingin ja Espoon hinnat
Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa.

Ostettuasi koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden voit tehdä varausaikanasi rajattoman määrän 30 minuutin matkoja. Jos käytät pyörää yhtäjaksoisesti pidempään kuin 30 minuuttia, lisäveloitus on euro kutakin puolta tuntia kohden.

Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Vantaan hinnat
Vantaalla seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 30 euroa. Ostettuasi Vantaalla koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden voit nyt tehdä rajattoman määrän peräti 60 minuutin matkoja. Viime kaudella aikaraja oli 30 minuuttia.

Jos poljet yhtäjaksoisesti pidempään kuin 60 minuuttia, lisämaksu on euron tunnilta. Enimmäiskäyttöaika on myös Vantaalla 5 tuntia, ja viivästysmaksu 80 euroa.

Uusia asemia ja lisää pyöriä
Helsingissä ja Espoossa on kauden alkaessa käytössä yhteensä 3 520 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 242 ja 110 Espoossa. Runsaslumisen talven vuoksi kaikkia asemia ei valitettavasti saada paikoilleen vielä huhtikuun alkuun mennessä.

Helsinkiin tulee kauden aikana 105 uutta asemaa ja 1 050 uutta pyörää. Uudet asemat asennetaan vaiheittain touko- ja kesäkuun aikana. Kaikki uudet pyörät tulevat käyttöön heinäkuun alkupuolelle mennessä.

Vantaalla on kauden alussa 1 000 pyörää ja 100 pyöräasemaa.

Asemaverkosto kasvaa, jotta entistä useammilla olisi mahdollisuus käyttää kaupunkipyöriä. Tikkurilan seudulle tulee huhti-toukokuun aikana 15 uutta pyöräasemaa, jotka on sijoitettu asukkailta tulleiden toiveiden perusteella. Lisäksi uutta asemaa suunnitellaan Kuusijärvelle.

Näet asemat Reittioppaastamme, johon pääset helposti kaupunkipyöräsivuston kautta

Vantaan pyörissä on uudet kortinlukijat
Vantaan pyörien kortinlukijat on vaihdettu, koska kaupunkipyörien käyttäjät ovat sitä toivoneet. Uudet lukijat sijaitsevat takarenkaan lukkolaitteessa. Voit käyttää HSL-korttia pyörän lukituksen avaamisessa, jos olet syöttänyt kortin numeron kaupunkipyöräsivustolle ostaessasi pyörän käyttöoikeutta koko kaudeksi, viikoksi tai päiväksi.

Voit syöttää kortin numeron myös jälkikäteen omissa kaupunkipyörätiedoissasi HSL-tunnuksella kirjautuneena.

Kaupunkipyöräsivustomme on uudistunut
Samaan aikaan, kun pyörät olivat talvihuollossa, uudistimme kaupunkipyöräsivustomme, jolla on otettu käyttöön nettipalveluiden vaatimuksia. Maksukortin syöttämisen yhteydessä vaaditaan vahva tunnistautuminen, mikä parantaa maksamisen tietoturvaa. Myös käyttöehdot ja tietosuojaselosteet on päivitetty.

Tavoitteemme on se, että sivut palvelisivat asiakkaitamme entistä paremmin. Kaikkien käyttäjien tulee luoda HSL-tunnus, ostitpa sitten koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden. Pääset näin itse hallinnoimaan ja muokkaamaan omia henkilötietojasi ja näkemään oman matka- ja maksuhistoriasi HSL-tunnuksen kautta.

Matkahistoriaan on tullut vuosikohtainen erittely ja yhteenveto. Matkahistorian kautta sinun on helppo antaa palautetta pyörästä tai pyöräasemasta.

Löydät lähimmän pyöräasemasi entistä helpommin Reittioppaan uudella toiminnolla. Jos olet sallinut paikannuksen, Reittiopas näyttää lähelläsi olevat pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän ja reitin asemalle. Samat tiedot saat myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteesi.

Muutama ohje, jotta kaupunkipyöräily sujuu
• Pyöräile aina pyörätiellä, tai jos sitä ei ole, ajoradalla. Jalkakäytävällä pyörää on talutettava. 
• Noudata turvavälejä ja huolehdi käsihygieniastasi koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Voit myös käyttää ajohanskoja.
• Ole pyörää palauttaessasi tarkkana, että pyörän näytölle tulee viesti palautuksen onnistumisesta.
• Täydelle asemalle palautus onnistuu Helsingissä ja Espoossa, jos ”Palautus” on valittavissa näytöltä. Helsingin pyörässä (ohjaustangossa HKL:n logo) palautus on numero 1 ja Espoon pyörässä (ohjaustangossa Espoon logo) numero 2. Kun pyörän ohjaustanko on lukittunut, vedä ohjaustangosta tuleva vaijeri viereisen pyörän rungon ympäri ja lukitse se palautettavan pyörän rungossa olevaan koloon.
• Ota telineen viereen palautettu pyörä ensimmäisenä käyttöösi – näin saamme yhdessä pidettyä asemat siistimpänä.
• Jos huomaat epäkunnossa olevan pyörän, sen satula kannattaa kääntää taaksepäin merkiksi huoltohenkilöstölle ja muille kaupunkipyöräilijöille. Tee myös vikailmoitus.
• Kaupunkipyörien vikailmoituksen voit tehdä osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät/palaute tai matkahistoriasta löytyvän linkin kautta.

Helsingin ja Espoon asiakaspalvelun yhteystiedot
Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8810 ja sähköpostiosoite contact@citybikefinland.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaavat Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL Helsingissä ja Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi Espoossa. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Vantaan asiakaspalvelun yhteystiedot
Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Kaupunkipyöräily_hs.fi_nostokuva_2000x1200_29_3_2020.jpg