Ehdota työnantajallesi työsuhdematkalippua

Tiesitkö, että voit saada työsuhde-etuna joukkoliikenteen matkalipun? Työsuhdematkalippu on työnantajan maksama joukkoliikenteen lippu, jota voi käyttää työpaikan ja kodin välisillä matkoilla. Etu on verovapaa 3 400 euroon asti vuodessa – käytännössä työnantajasi voi siis tarjota sinulle koko vuoden liput HSL-alueella, ilman että sinulle tulee lipusta veroseuraamuksia.

Jatkuva tilaus HSL-sovelluksessa helpottaa arkea

Työsuhdematkalippu kannattaa hankkia HSL-sovellukseen. Kun sinulla on jatkuvan tilauksen kausilippu HSL-sovelluksessa, liikkuminen niin työmatkoilla kuin vapaa-ajalla on vaivatonta – lippu on aina voimassa ja kulkee mukana puhelimessasi. Kausilippu on voimassa vyöhykkeillä, joiden kautta kuljet matkoilla kodin ja työpaikan välillä. Voit tehdä matkoja tällä alueella niin paljon kuin haluat.

Kuusi matkaa viikossa riittää, jotta kausilipun hankkiminen kannattaa.

Miten saan työsuhdematkalipun käyttööni?

Työnantajasi täytyy tehdä ensin päätös työsuhdematkalipun käyttöönotosta ja varata sille budjetti henkilöstömenoissa. Voit ehdottaa työsuhdematkalipun käyttöönottoa esimerkiksi työpaikkasi henkilöstöasioista päättävälle kollegalle tai ottaa asian esiin vaikkapa henkilöstötoimikunnassa.

Voit saada työsuhdematkalipun joko palkan päälle tai osana kokonaispalkkaa – tämä asia on sovittavissa työnantajan kanssa. Työnantajasi voi vähentää työmatkaedun hankkimiskulut yritysverotuksessaan samalla tavoin kuin muutkin luontoisedut.

Vinkkaa työnantajallesi HSL-työmatkapalvelusta!