Uusi kampanjamme muistuttaa siitä, että vastuullisuudella ei ole päätepysäkkiä

Uusi kampanjamme nostaa esille vastuullisuuden ja muistuttaa jokapäiväisistä arjen valinnoista kestävän tulevaisuuden hyväksi. Vastuullisuus on kampanjassa päättymätön matka, jota kuljemme yhdessä asiakkaittemme kanssa.

Vastuullisuudella ei ole päätepysäkkiä -otsikon alla julkistettava kampanjamme käynnistyy maanantaina 8.11. Pääviesti on se, että maailman vastuullisin joukkoliikenne tehdään yhdessä.

”Tehtävämme on luoda vastuullisella toiminnallamme edellytyksiä, joihin asiakkaamme voivat tarttua”, toimitusjohtaja Mika Nykänen sanoo.

”Haluamme kampanjalla näyttää, kuinka paljon hyviä mahdollisuuksia HSL-alueen asukkailla on tehdä arjessaan kestäviä valintoja. Tällaisia valintoja voivat olla esimerkiksi vähäpäästöisen joukkoliikenteen käyttäminen, pyöräily tai työsuhdematkalipun hyödyntäminen.”

Meillä on vahvoja näyttöjä vastuullisuudestamme ympäristötoimijana. Helsingin seudun joukkoliikenteen päästöt ovat vähentyneet toimintavuosinamme tuntuvasti, raideliikenne kulkee uusituvalla energialla ja sähköbussien määrä kasvaa nopeasti.

”Kampanja muistuttaa siitä, että työmme jatkuu. Ajattelemme vastuullisuutta matkana, jonka jokaisella pysäkillä on tarpeen pysähtyä miettimään, mitä voimme tehdä toisin ja entistä paremmin.”

Vastuuta myös taloudesta ja ihmisten hyvinvoinnista

Kampanjan ajankohta vastuullisuudelle on otollinen, sillä asia on tärkeällä sijalla valmisteilla olevassa uudessa strategiassamme.

”Kestävä kehitys edellyttää meiltä vastuunkantoa ympäristön ohella myös taloudesta, ihmisten hyvinvoinnista ja ympäröivästä yhteiskunnasta", Nykänen sanoo.

"Merkittävimmät tulonlähteemme ovat lipputulot ja kuntaosuudet. Olemme vastuussa sekä asiakkaillemme että jäsenkunnillemme siitä, että käytämme rahaa järkevästi."

Yhteiskunnallinen vastuumme tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tarjoamalla kattavaa ja laadukasta joukkoliikennettä pidämme ihmisten arjen sujuvana ja Helsingin seudun elinkeinoelämän toimintakykyisenä ja kilpailukykyisenä.

Haluamme myös vaalia yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa tarjoamalla joukkoliikennettä, jota mahdollisimman monen on vaivatonta käyttää.

”Avoimuus ja luotettavuus ovat meille tärkeitä arvoja, olemme tekemisissä sitten asiakkaittemme, yhteistyökumppaneittemme tai päättäjien kanssa”, Nykänen sanoo. ”Tärkeä osa avoimuutta on se, että suunnittelemme joukkoliikenteen palvelut tiiviissä yhteistyössä asiakkaittamme kanssa.

”Helsingin seudun kestävä tulevaisuus varmistuu yhteistyöllä, jossa ovat mukana kaikki joukkoliikenteen osapuolet, niin päättäjät, liikenteen palveluiden järjestäjät ja tarjoajat kuin asiakkaatkin.” 

Vastuullisuuskampanjan viesti leviää muun muassa radiospotteina, lehti- ja ulkomainoksissa, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää vastuullisuudesta verkkosivuiltamme

Vaikuttavaa vastuullisuutta: toimitusjohtaja Mika Nykäsen blogikirjoitus

Katso kampanjavideo