Yhteiskäyttöiset eli haltijakohtaiset HSL-kortit poistuvat käytöstä

Yhteiskäyttöiset eli haltijakohtaiset HSL-kortit poistuvat käytöstä. Jatkossa kaikki liput ovat henkilökohtaisia. Jos sinulla on haltijakohtainen HSL-kortti, sinun kannattaa käyttää kortillasi oleva arvo loppuun mahdollisimman pian ja siirtyä sen jälkeen maksuttoman HSL-sovelluksen käyttöön. Jos sinulla on henkilökohtainen HSL-kortti, voit jatkaa sen käyttöä normaalisti.

Haltijakohtaista HSL-korttia on voinut käyttää usea samaan asiakasryhmään kuuluva henkilö. Esimerkiksi yrityksillä on ollut kortteja työntekijöiden käytössä työpäivän aikaisia matkoja varten. Näitä kortteja on ollut käytössä myös oppilaitoksissa ja perheissä. Haltijakohtaista korttia on voinut myös käyttää samaan tapaan kuin henkilökohtaista korttia.

Haltijakohtaisia HSL-kortteja on käytössä huomattavasti vähemmän kuin henkilökohtaisia HSL-kortteja, jotka säilyvät täysin normaalisti käytössä.

Mistä tiedän, onko minulla haltijakohtainen HSL-kortti?

Voit tarkastaa korttisi täältä. Haltijakohtaisten ja henkilökohtaisten HSL-korttien erot eivät näy ulospäin. Jos käytät HSL-korttiasi yhdessä jonkun toisen kanssa, kortti on todennäköisesti haltijakohtainen. Näet tiedon myös lippuautomaatilta tai automaatilta saamaltasi latauskuitilta.

Minulla on haltijakohtainen HSL-kortti - miten toimin jatkossa?

Sinun kannattaa käyttää kortillasi oleva arvo loppuun mahdollisimman pian, ja siirtyä HSL-sovelluksen käyttöön. Löydät sieltä liput kaikkiin matkustustarpeisiisi. Voit ostaa sovelluksesta lippuja myös kanssamatkustajille ja lapsille. Sovellus on ilmainen ja ladattavissa sovelluskaupastasi.

Huomioithan, että henkilökohtaiset HSL-kortit eivät ole poistumassa käytöstä. Jos siis haluat jatkaa HSL-kortin käyttöä, osta haltijakohtaisen kortin tilalle henkilökohtainen kortti HSL:n tai kuntien palvelupisteiltä (kortin hinta 5 €). Voit myös siirtää arvon haltijakohtaiselta kortiltasi henkilökohtaiselle kortille HSL:n palvelupisteellä (palvelumaksu 1 €).

Lapseni käyttävät haltijakohtaista HSL-korttia – miten he toimivat jatkossa?

7-17-vuotiaalle lapselle voi ladata puhelimeen maksuttoman HSL-sovelluksen, josta voi ostaa kerta- ja vuorokausilippuja sekä kausilippuja. Kausilippua varten lapselle pitää perustaa sovelluksessa oma HSL-tunnus, johon tunnistaudutaan vahvasti lapsen omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. HSL-tunnus luodaan siis lapsen omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lapselle voi ostaa myös henkilökohtaisen HSL-kortin (5 €), johon voi ostaa kausilippuja tai arvoa kertalippuja varten. Henkilökohtaisen HSL-kortin voi ostaa HSL:n palvelupisteeltä tai kuntien palvelupisteiltä. Kortille voi ladata arvoa tai kautta netin HSL-korttipalvelussa, automaatilla tai myyntipisteissä.

Yritysasiakkaat ja oppilaitokset

Yritysasiakas, siirry käyttämään HSL Yritysportaalia ja tarjoa liput jatkossa suoraan työntekijän HSL-sovellukseen. HSL Yritysportaali on verkkopalvelu yrityksille ja yhteisöille, jonka kautta tilaat, myönnät ja hallitset henkilöstön työmatkaetuja ja asiointilippuja vaivattomasti. Työntekijä saa Yritysportaalin kautta myönnetyt liput ja edut käyttöönsä HSL-sovellukseen viiveettä. Lue lisää täältä. Jos olet työntekijä, olethan yhteydessä työnantajaasi korvaavien tuotteiden saamiseksi.

Koululaisryhmän mukana kulkeva opettaja tai muu aikuinen maksaa jatkossa oman matkansa haltijakohtaisen HSL-kortin sijasta esimerkiksi lippukoodilla. Jos oppilaitoksessanne on käytössä haltijakohtaisia HSL-kortteja, lue lisää korvaavista lipuista täältä.

Miksi ja milloin haltijakohtaiset HSL-kortit poistuvat kokonaan?

Olemme siirtymässä uuteen lippujen taustajärjestelmään. Yksinkertaistamme muutoksen yhteydessä lippuvalikoimaamme, eikä uudessa järjestelmässä ole enää erikseen haltijakohtaisia ja henkilökohtaisia HSL-kortteja, vaan jokaisella on oma henkilökohtainen HSL-tili.

Kun uusi järjestelmä on käytössä, haltijakohtaisia HSL-kortteja ei voi enää käyttää. Ilmoitamme tarkan ajankohdan viimeistään 2 kk ennen kuin haltijakohtaiset kortit eivät enää toimi. Suosittelemme uusiin vaihtoehtoihin siirtymistä kuitenkin mahdollisimman pian.