Lämna cykeln eller bilen på parkeringen

En anslutningsparkering är avsedd för kollektivtrafikens kunder som smidigt vill kombinera olika färdsätt. Om du har HRT:s giltiga kollektivtrafikbiljett, får du parkera gratis eller till förmånligt pris på anslutningsparkeringarna. Du kan lämna din bil eller cykel på parkeringen vid stationen eller hållplats och fortsätta sedan med kollektivtrafik.

Med bil eller cykel?

 

 

 

 

Med cykel

Om din resa är lång, cykla en del av resan.

Det kostar ingenting att lämna cykeln på anslutningsparkeringen. På cykelparkeringen finns det vanligen inga tidsbegränsningar för parkeringen.

Mer information om cykelparkeringar och rutter samt var parkeringen ligger hittar du på kartan nedan eller på listan. Mer information om hur du kombinerar cykling och kollektivtrafik hittar du här.

Med bil

Undvik trängsel och parkeringsproblem i centrum!

Om du har HRT:s giltiga biljett, får du parkera bilen antingen gratis eller genom att betala en liten avgift för anslutningsparkeringen. Du kan också parkera med VR:s biljett på många stationer i Vanda samt på Malm station. I en del av anslutningsparkeringarna är det möjligt att ladda elbil.

Tidsbegränsningarna och priserna varierar per område. Se parkeringsvis information på kartan eller listan nedan.

Anvisningar för anslutningsparkering

På parkeringsplatser som är avgiftsfria kan du bara köra in om du har en giltig kollektivtrafikbiljett. Vid behov använd parkeringsskiva.

På de avgiftsbelagda parkeringarna ska du visa upp din giltiga biljett för att kunna parkera till ett förmånligare pris.

Du kan söka anslutningsparkeringar samt information om olika parkeringsområden på kartan eller listan på denna sida eller alternativt via Reseplaneraren. Vi rekommenderar att du läser anvisningarna innan du anländer till parkeringen.

 

HRT:s anslutningsparkeringar

Vilken typ av parkering söker du?