Förändringar i gångrutterna på Fållgränden i Hagalund på vardagar p.g.a. arbeten fr.o.m. 8.11

Fållgrändens övre plan som leder från Östanvindsgränden till Hagalunds metrostation och bussterminal är avstängt på vissa vardagar kl. 9–18 fr.o.m. måndag 8.11. Det beräknas att planet är avstängt en vardag varannan vecka. Detta beräknas pågå fram till februari 2022. Gångrutten på Fållgrändens lägre plan förblir öppen.

Fållgrändens övre plan som leder från Östanvindsgränden till Hagalunds metrostation och bussterminal är avstängt på vissa vardagar kl. 9–18. Det beräknas att planet är avstängt en vardag varannan vecka. Detta börjar på måndag 8.11 och beräknas pågå fram till februari 2022. Denna sida kommer att uppdateras med mer detaljerad information när vi har mer information om hur arbetena fortgår.

Fållgrändens övre plan ligger på samma nivå som köpcentret Ainoas första våning. Gångrutten på Fållgrändens lägre plan förblir öppen. På Fållgränden ligger metrostationens ingångar G och H samt en direkt förbindelse mellan gatunivån och plattformarna 10–11 i bussterminalen.

Detta på grund av arbeten. På rutten finns skyltar som ger anvisningar. På plats finns det också guider som ger råd till passagerarna. Arbetena påverkar inte buss- och metrotrafiken.

Nästa gång Fållgrändens övre plan är stängt

  • onsdag 1.12 kl. 9-18

Ersättande förbindelser

Från metron och bussterminalen

Från metron och bussterminalen kan du ta dig till Östanvindsgränden via dörrarna vid bussplattformarna 10–11.

Från Östanvindsgrändens övre plan

Från Östanvindsgrändens övre plan kan du ta dig till det lägre planet via trapporna under bostadshuset. Du kan använda bussterminalens hissar för att ta dig från köpcentrets första våning till det lägre planet.

Det finns en tillgänglig gångförbindelse till bussterminalen och metron via Tuulikkibron. Rutten går längs en korridor från Fållgränden i riktning mot Tapioplatsen dvs. till höger.

Tuulikkibron ligger vid köpcentret på andra sidan av byggområdet. På Tuulikkibron finns en dörr som leder till plattformarna 1–7 och 10–11 i bussterminalen och till metron.

Ersättande tillgängliga gångförbindelser på Östanvindsgrändens övre plan på kartan

De ersättande gångförbindelserna är markerade med en blå linje på kartan. Fållgränden är markerad med röda streckade linjer. Fållgrändens lägre plan är i bruk som vanligt.

Reitit kartalla tekstien mukaisesti

Gångförbindelsen till Fållgränden i bussterminalen under arbetena

Kuvassa kulku Helmakujalle bussiterminaalin laitureilta 10-11 eli Helmakujan alemmalle tasolle. Kulku pysyy käytössä normaalisti.

Gångförbindelsen till Fållgränden från plattformarna 10–11, dvs. till Fållgrändens lägre plan, förblir i normalt bruk.