Tapiolan Helmakujalla työmaan takia poikkeuksia kulkureiteissä tiettyinä arkipäivinä 8.11. alkaen – kujan alataso pysyy käytössä töiden ajan

Tapiolan metroasemalle ja bussiterminaaliin Itätuulenkujalta johtavan Helmakujan ylempi taso suljetaan tiettyinä arkipäivinä klo 9-18 läpikululta ma 8.11. alkaen. Sulkuja tehdään helmikuulle 2022 asti arviolta yhtenä arkipäivänä joka toinen viikko. Kulku pysyy käytössä Helmakujan alemmalla tasolla, eli bussiterminaalin ja Itätuulenkujan autoliikenteen tasolta.

Tapiolan metroasemalle ja bussiterminaaliin Itätuulenkujalta johtavan Helmakujan ylempi taso suljetaan tiettyinä arkipäivinä klo 9-18 läpikululta. Sulkuja tehdään helmikuulle 2022 asti arviolta yhtenä arkipäivänä joka toinen viikko. Ensimmäinen sulkupäivä on ma 8.11. Muista sulkupäivistä lisäämme tiedot lähempänä ajankohtaa tälle sivulle työmaan antaman tiedon mukaan.

Helmakujan ylempi taso on samassa tasossa kauppakeskus Ainoan ensimmäisen kerroksen kanssa. Kulku pysyy käytössä Helmakujan alemmalla tasolla, eli bussiterminaalin ja Itätuulenkujan autoliikenteen tasolta. Helmakujalla sijaitsevat metroaseman G- ja H-sisäänkäynnit sekä suora yhteys katutilasta bussiterminaalin laitureille 10-11.

Sulun syynä ovat Helmakujan viereisen talotyömaan rakennustyöt. Reitin varrella on käytössä erilliset opasteet vaihtoehtoisille kulkureiteille niinä aikoina, joina reitti on poissa käytöstä. Lisäksi sulkujen aikaan paikalla on opastajia neuvomassa lyhimmälle vaihtoehtoiselle reitille. Työt eivät vaikuta bussi- tai metroliikenteeseen.

Seuraavat Helmakujan ylätason sulut

  • keskiviikko 1.12. klo 9-18


Korvaavat yhteydet

Metrosta ja bussista ulos

Kun tulet metrosta tai bussiterminaalista ja haluat Itätuulenkujalle, käytä suoraan bussilaitureilta 10-11 ulos vieviä ovia.

Itätuulenkujan ylätasolta

Itätuulenkujan ylätasolta voit kulkea alemmalle tasolle portaita, jotka ovat Helmakujasta katsottuna hieman Tapionaukion suuntaan asuintalon alla. Kauppakeskuksen ovilla ylätasolta eli kauppakeskuksen ensimmäisestä kerroksesta alatasolle ja sieltä ulos voit kulkea bussiterminaaliin vievällä hissillä.

Itätuulenkujan ja Helmakujan ylätason lyhin korvaava esteetön kulkuyhteys bussiterminaaliin ja metroon taas on Tuulikinsillan kautta. Helmakujalta reitti kulkee rakennustelineistä rakennettua käytävää pitkin kohti Tapionaukiota eli oikealle, kun katsot Helmakujaa pitkin kohti kauppakeskus Ainoaa.

Tuulikinsilta on kauppakeskuksen vieressä oleva aukio heti rakennustyömaan toisella puolella. Tuulikinsillalla kauppakeskusrakennuksen seinässä on erillinen ovi bussiterminaalin laitureille 1-7, jonka kautta pääset kulkemaan myös metroon ja kauppakeskuksen kautta laitureille 10-11.

Korvaavat esteettömät yhteydet Itätuulenkujan ylätasolta kartalla

Paksut siniset viivat ovat korvaavat kulkuyhteydet, joilla on esteetön kulku. Punaisilla kenoviivoilla peitetty alue on suljettu Helmakuja. Helmakujan alataso pysyy käytössä.

Reitit kartalla tekstien mukaisesti

Helmakujalle töiden aikana käytössä oleva uloskäynti bussiterminaalissa

Kuvassa kulku Helmakujalle bussiterminaalin laitureilta 10-11 eli Helmakujan alemmalle tasolle. Kulku pysyy käytössä normaalisti.

Kuvassa oleva kulku Helmakujalle bussiterminaalin laitureilta 10-11 eli Helmakujan alemmalle tasolle pysyy käytössä.