Tidtabellen för U-linje 280 ändras 28.2

Tidtabellen för U-linje 280 ändras på måndag 28.2. På grund av återkommande ändringar lönar det sig att granska tidtabellen i Reseplaneraren eller i Matkahuoltos tidtabellssökning före resan.

Uppdaterad 24.2. kl. 12: Även M.Tervo Oy har meddelat att de ändrar två avgångstider från Veikkola

En av trafikidkare på U-linje 280 har meddelat om ändringar i tidtabellen fr.o.m. måndag 28.2. Vardagar minskar inte antalet avgångar mycket, men många avgångstider ändras, även under veckosluten. På lördagar och söndagar kommer två turer till i båda riktningar.

Avgångar som körts endast på skoldagar kommer tillbaka 28.2, men det finns ändringar i avgångstider även där.

Ändringarna inkl. den senaste uppdateringen syns i Reseplaneraren fr.o.m. 25.2. Tidtabellen för U280 fr.o.m. 28.2. i pdf-format

Läs mera om situationen med U-linje 280: länk till meddelandet från 11.2 (på finska)

På grund av pandemisituationen har linjens tidtabell ändrat tätt och med kort varsel. Det lönar sig att granska tidtabellen före resan i Reseplaneraren och Matkahuoltos tidtabellssökning (länken leder utanför denna nätplats).

På grund av återkommande ändringar innehåller tryckta hållplatstidtabeller gammal information för U-linjens del. På skärmar stämmer uppgifterna bättre – bara vi får ändringarna till kännedom i tid.

U-linjer riktas utanför HRT-området och HRT har gjort ett linjespecifikt avtal om HRT-biljetternas giltighet inom HRT-området. Merparten av U-linjerna är marknadsbaserade där trafikidkaren beslutar om trafiken. Läs mera om U-linjer