Selvitämme ELY:n kanssa, kuinka Länsi-Uudenmaan bussipalvelut järjestetään kesäkuun alusta lähtien

Selvitämme Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa, miten Länsi-Uudenmaan bussipalvelut järjestetään sen jälkeen, kun Pohjolan Liikenne lopettaa toukokuussa markkinaehtoisen liikennöintinsä alueella. Tilaamamme liikenne kulkee jatkossakin normaalisti.

Selvitämme yhdessä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa, miten Länsi-Uudenmaan bussipalvelut järjestetään 1.6. alkaen. Pohjolan Liikenne ilmoitti helmikuun alussa, että se lopettaa 31.5. kaiken Länsi-Uudenmaan markkinaehtoisen eli ilman yhteiskunnan tukea ajamansa bussiliikenteen.

Lue Pohjolan Liikenteen uutinen Länsi-Uudenmaan markkinaehtoisen liikenteen lopettamisesta

Osa HSL-alueeseen kuuluvasta Kirkkonummesta on markkinaehtoisen liikenteen piirissä. Pohjolan Liikenne kuitenkin jatkaa Kirkkonummen pääasiallisena sopimusliikennöitsijänä tilaamassamme liikenteessä.

”HSL:n ja ELY:n tavoitteena on turvata toimivat bussipalvelut Länsi-Uudellemaalle myös toukokuun jälkeen”, ryhmäpäällikkö Aleksi Manninen sanoo. ”Koska selvitystyö on vasta alussa, moni kysymys on vielä auki, mutta kerromme asiasta kevään kuluessa lisää. HSL:n tilaama liikenne ajetaan jatkossakin normaalisti ja selvitämme yhtenä vaihtoehtona vuorojen lisäämistä tilaamillemme linjoille.”

HSL-alueen matkustajiin Pohjolan Liikenteen vetäytyminen vaikuttaa erityisesti Pohjois-Kirkkonummella ja Veikkolassa. Yhtiö ajaa valtaosan Kampista Veikkolaan ajettavan U-linjan 280 vuoroista, joten linjan liikennöinti saattaa harventua.

Lue lisää U-liikenteestä

Alueella, josta Pohjolan Liikenne vetäytyy, ajetaan myös tilaamaamme bussiliikennettä. Linjalla 243(V) pääsee myös jatkossa Veikkolasta rantaradan varteen Espoon keskukseen, joten linja tarjoaa vaihtoehtoisen liityntäyhteyden Helsingin suuntaan.

Pohjolan Liikenteen Länsi-Uudenmaan linjoilla voi tapahtua muutoksia yksitäisissä vuoroissa myös ennen toukokuun loppua. Näistä muutoksista tiedotetaan erikseen.