Använder du mobilbetalning? Uppdatera HSL-appen till version 4.8.0

Ladda ner den senaste versionen av HSL-appen 4.8.0 så att du även efter årsskiftet kan betala biljetter med mobilbetalning i samband med telefonfaktura. Via telefonfaktura kan man betala biljettköp som kostar högst 50 euro.

HRT tar i bruk avgift för betalsätt för mobilbetalning 1.1.2023

Avgiften är 1,6 procent på priset av den köpta biljetten. Till exempel på priset av AB-enkelbiljetten för barn (1,60e) tillkommer en avgift för betalsätt 0,02 euro dvs. två cent. Avgiften för betalsätt för AB-enkelbiljetten för vuxna är 0,04 euro.

Avgiften tas i bruk eftersom den provision som vi betalar till telefonoperatörer för mobilbetalningen är större än provision som vi betalar för de andra betalsätt.

I appen kan du också betala biljetter med betalkort, MobilePay, Pivo och även med Edenred, Epassi eller Smartum. För dessa betalsätt tas inte ut en avgift för betalsätt.

I februari 2022 gjorde vi en enkät där vi frågade våra kunder om vilka betalsätt de använder i HSL-appen. Enligt enkäten betalar 56 procent av svararna sina biljetter med betalkort och 24 procent med mobilbetalning i samband med telefonräkningen. 20 procent av svararna meddelade att de använder MobilePay, Pivo, Edenred, Epassi eller Smartum. De kunder som svarade i enkäten och deltog i intervjuerna uppgav att avgiften för betalsätt är ett bättre alternativ än att inte erbjuda mobilbetalning som betalsätt.