Köp VR:s tågbiljett och få rabatt på stadscyklar

Under den här sommaren får tågresenärer ett dagspass eller ett veckopass för HRT:s stadscyklar till ett förmånspris. Resenärer med VR:s tågbiljett får 20 % rabatt på ett dagspass och 25 % rabatt på ett veckopass för stadscyklarna i Helsingfors och Esbo.

Det nedsatta priset för ett dagspass är 4 euro (normalt pris 5 €) och för ett veckopass 7,50 euro (normalt pris 10 €). Erbjudandet gäller hela stadscykelområdet i Helsingfors och Esbo.

Du får kampanjkoden från appen VR Matkalla när du köper biljetten för en tågresa som börjar eller slutar vid en tågstation inom stadscykelområdet. Kampanjen omfattar alla tågstationer i Helsingfors och stationerna i Alberga och Mäkkylä i Esbo.

”Förmånen gav bra resultat förra året. Den är ett behändigt sätt att marknadsföra tjänsten till de resenärer som sporadiskt reser med tåg inom stadscykelområdet. Vi har nu utökat erbjudandet att även innefatta abonnemang för en vecka”, berättar Samuli Mäkinen, expert inom hållbart resande vid HRT.

I Helsingfors och Esbo har användningstiden för stadscyklarna förlängts till 60 minuter. I dags- och veckopasset för stadscyklarna ingår ett obegränsat antal 60 minuters cykelturer under 24 timmar. Om du använder cykeln mer än 60 minuter åt gången, betalar du en tilläggsavgift som är 1 euro per varje påbörjad halvtimme. Det finns nästan 4 600 cyklar och 460 cykelstationer i Helsingfors och Esbo.

”Tack vare det omfattande stadscykelnätverket blir det enkelt för passagerare att kombinera tågresor med cykling. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder förmånen för stadscyklarna. Stadscykelstationerna ligger intill tågstationerna i Helsingfors och Esbo, vilket innebär att man inte behöver oroa sig för hur man ska transportera cykeln på tåget eller förvara den i destinationen”, säger Marika Schugk, direktör med ansvar för kundupplevelse och serviceutveckling inom VR.

Erbjudandet gäller fram till slutet av stadscykelsäsongen, det vill säga fram till den 31 oktober. På vår stadscykelsida kan du aktivera förmånskoden och köpa ett abonnemang för stadscyklarna. På sidan finns även anvisningar om hur man använder cyklarna. Läs mer om förmånen för tågresenärer på VR:s webbplats.