Spårvagnar på 2020-talet

Nya spårvägar byggs och planeras i Helsingforsregionen mer än någonsin. Spårvägsnätet utvidgas till nya områden i Helsingfors stamstad, och också snabbspårvagnar börjar trafikera.

Stamstaden får ett mer omfattande spårvägsnät, och i takt med byggandet av de nya snabbspårvägarna får flera områden i regionen en spårförbindelse. Det har redan bestämts om flera nya förbindelser, men också nya kan snart vara på gång: snabbspårvägar planeras till Vichtisvägen, Tusbyvägen samt mot Vik och Malm. I Vanda planeras en snabbspårväg mellan Mellungsbacka metrostation och flygplatsen via Dickursby och Aviapolis.

I 2030 går det mycket flera spårvagnar i Helsingforsregionen än nu. I 2040 finns det möjligen ännu flera, med det vet vi om lite senare. I den här webbsidan koncentrerar vi oss på vad som kommer att hända i Helsingforsregionens spårvagnstrafik i 2020-talet. Ni är alla välkomna att delta i planeringen av ännu bättre och smidigare spårvagnstrafik!

Nu är det dags att påverka!

Linjenätet för spårvagnarna kommer att förändras i följd av byggandet av nya spårförbindelser. Vi har nu börjat planeringen genom att lägga fram en enkät där vi frågar om era typiska resor samt era behov och förhoppningar för det nya linjenätet. Reseundersökning är inriktad särskilt för dig som reser i Helsingfors, i östra delar av Esbo samt i östra Vanda. Läs mera och delta i planeringen med våra spårvagnsplanerara i vår blogg (på finska)!

Bekanta dig med framtidens spårvägar på kartan!

Vår nya kartawebbsida visar, hurdana banförbindelser ska byggas i Helsingforsregionen innan året 2030!