Tuusulanväylän linjastosuunnitelma

Suunnittelemme muutoksia Tuusulanväylällä ja sen lähiympäristössä kulkevien bussien reitteihin.

Seuraa suunnittelun etenemistä blogissa!

Seuraa suunnittelun etenemistä ja tule keskustelemaan suunnittelijoidemme kanssa linjastosuunnitelmalle perustetussa blogissa.

Blogissa juuri nyt: Julkaisimme luonnoksen Tuusulanväylän uusista bussireiteistä marraskuussa ja keräsimme teiltä palautetta siihen16.12. saakka. Käymme suunnitteluratkaisut kommenttienne pohjalta vielä kertaalleen läpi ennen päätöksentekoa tammikuussa 2021. Tutustu luonnokseen ja siitä annettuun palautteeseen.  

Tavoitteenamme on:

  1. Ymmärtää alueen asukkaiden liikkumista ja tarpeita joukkoliikenteen käytölle.
  2. Tarkastella, palvelevatko vuodesta 2015 asti käytössä olleet reitit yhä alueen asukkaiden tarpeita.
  3. Tarvittaessa muuttaa alueen linjoja, reittejä ja vuorotarjontaa.
  4. Suunnitella mahdollisimman monelle toimivat joukkoliikenneyhteydet.

Tarkastelun kohteena ovat mm. Suutarila, Siltamäki, Ruskeasanta, Ilola, Lentoasema, Aviapolis, Pakkala, Tammisto ja Ylästö.

Suunnittelu alkoi elokuussa 2020 liikkumiskyselyllä, jonka vastausaika päättyi 23.8. Saimme kyselyyn 3 700 vastausta, jotka ovat toimineet tausta-aineistona suunnittelulle. Omme perehtyneet paitsi liikkumiskyselyn vastauksiin myös muuhun taustatietoon - esimerkiksi asukas- ja työpaikkamääriin ja nykyisten bussilinjojen käyttäjämääriin. Suunnitelun edetessä järjestimme kaksi asukastyöpajaa, joissa testasimme suunnitteluratkaisujamme alueella asuvien kanssa. Olemme myös käyneet vilkasta keskustelua ehdotetuista ratkaisuista suunnittelutyön blogissa.

Tavoitteena on, että saamme suunnittelun tehtyä syksyn ja talven aikana ja suunnitelma olisi valmis alkuvuodesta 2021. Mahdolliset muutokset bussilinjoihin toteutetaan vaiheittain alkaen syksystä 2022.