Förmånligare resor för personer över 70 år med den nya periodbiljetten fr.o.m. 14.1

Våra nya biljettpriser börjar gälla 14.1 samtidigt när biljettsortimentet förnyas. Som en av nyheterna är en periodbiljett för personer över 70 år som är 45 % förmånligare än en vanlig periodbiljett för vuxna.

Om du har fyllt 70 år eller kommer att fylla före mitten av januari och du vill köpa en periodbiljett för än längre tid, lönar det sig att köpa biljetten först 14.1 eller efter det. Så får du biljetten förmånligare.

Samtidigt slutar försäljningen av den rabatterade enkelbiljetten (kl. 9-14) för personer över 70 år.

Så här köper du periodbiljetten för personer över 70 år till rabatterat pris med HRT-kortet

  1. Om du har redan tidigare köpt enkel- och periodbiljetter till rabatterat pris med ditt HRT-kort, behöver du inte göra något. Rätten till rabatt är redan registrerad på ditt HRT-kort.
  2. Däremot om du inte har kundgrupp 70+ på ditt HRT-kort, ska du uppdatera din kundgrupp. Kundgruppen kan uppdateras i HRT:s serviceställe på Helsingfors centralstation eller i Östra centrum (ks. yhteystiedot myyntipistehausta).
  3. När den korrekta kundgruppen finns registrerad på HRT-kortet, kan du ladda period till rabatterat pris från 14.1 på nätet i HRT-korttjänsten HRT-korttjänsten, automaateillamme ja myyntipisteissämme.
  4. Om du inte är säker på om rätten till rabatt finns registrerad på ditt HRT-kort, kontakta vår kundtjänst tfn 09 4766 4000.

 

Så här köper du periodbiljetten för personer över 70 år till rabatterat pris i HSL-appen

  1. Ladda ner HSL-appen i din telefon. Läs mer om appen
  2. Identifiera dig starkt med dina bankkoder. På detta sätt kan vi säkerställa att du är berättigad till rabatten för personer som fyllt 70 år.
  3. Om du redan har identifierat dig i appen, behöver du inte göra något utan du kan köpa periodbiljetter till rabatterat pris för personer över 70 år från 14.1.
  4. Du kan köpa periodbiljetten som engångsköp för 30, 60 eller 90 dygn eller i form av fortlöpande beställning, som är giltig i appen och debiteras automatiskt av ditt betalkort var 30:e dygn.