HSL-kortin käyttäminen Virossa

Rajat ylittävä järjestelmä mahdollistaa Virosta Helsinkiin matkustettaessa julkisen liikenteen lipun ostamisen Pilet.ee 2020 -sovelluksen kautta. Lipun voi ostaa suoraan sovelluksen kautta jonottamatta kioskilla tai ilman HSL-korttia.

 

HSL-Matkakortin käyttäminen Virossa

HSL-kortille voi ostaa myös Tallinnan tai Tarton päivälippuja verkosta osoitteesta https://tallinn.pilet.ee/buy antamalla palvelussa HSL-kortin numeron. Lisäksi matkan voi maksaa lähimaksulla ja omia lähimaksulla tehtyjä matkoja voi seurata osoitteessa https://tallinn.pilet.ee/tickets/personalcode

Tavoitteena ostamisen helpottaminen

Viro ja Suomi ovat Euroopan tiiveimmin toisiinsa kytkeytyneitä valtioita: virolaisia on töissä Suomessa enemmän kuin missään muussa ulkomaassa, ja Viro on yksi suomalaisten suosituimmista matkakohteista. Tavarat ja ihmiset ovat liikkuneet kahden maan välillä entistä enemmän viimeisen vuosikymmenen ajan, ja ennusteiden mukaan kasvu jatkuu.

Suurin osa (noin 60 prosenttia) näistä matkustajista käyttää joukkoliikennettä. Erillisten lippujärjestelmien takia matkustajien on pitänyt ostaa jopa kolme erilaista joukkoliikennelippua: paikallisliikenteeseen Helsingin seudulla, Tallinnassa tai Tartossa, ja lisäksi lauttalippu.

Projektin tavoitteena on helpottaa joukkoliikennelippujen ostamista Suomen ja Viron välisillä matkoilla.

Lisätietoa projektista täällä (englanniksi, linkki vie HSL.fi:n ulkopuolelle)