Liikenteen suuret poikkeukset 2024

Vuonna 2024 HSL:n joukkoliikenteessä on useita poikkeusjärjestelyjä. Poikkeukset johtuvat peruskorjauksista ja työmaista. Työt vaikuttavat vuonna 2024 etenkin metron, junien ja raitiovaunujen liikenteeseen. Joukkoliikenne palvelee kuitenkin myös poikkeusten aikana. 

HSL-sovellus toimii luottopakkinasi poikkeusjärjestelyiden keskellä, kun korvaavan liikenteen sekä aikataulut löydät sovelluksen reittioppaasta jo kuukauden etukäteen. Lataa sovellus täältä. Selaimen reittioppaaseen pääset täältä.

Muista nämä

Metrolla poikkeuksia keskustassa, Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä sekä Espoossa

Rautatientorin ja Mellunmäen metroasemat ovat suljettuina 3.6. alkaen syyskuun alkuun asti. Rautatientorin aseman ollessa suljettuna metro ei kulje Helsingin keskustan läpi, vaan pääteasemat ovat Helsingin yliopisto (Itä-Helsingin suunnasta) ja Kamppi (Espoon suunnasta). Kontulan metroasema on suljettu 24.6.-4.8., ja Myllypuron metroasema 8.7.-4.8. Järjestämme korvaavia bussi- ja raitiovaunuyhteyksiä. Espoossa Matinkylässä ja Aalto-yliopistolla osa sisäänkäynneistä on suljettuna kesän aikana.

Raitiovaunuilla poikkeusreittejä katutöiden takia

Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa raitiovaunujen reitteihin vuoden 2024 aikana. 3.6. alkaen linja 8 korvataan bussilla ja linja 1 alkaa kulkea Rautatieaseman ja Hakaniemen kautta. Lisäksi linjat 2, 4 ja 10 kiertävät Oopperan pysäkin Ruusulankadun kautta.

Junilla poikkeuksia pääradalla

I- ja P-junien liikenne harvenee Helsingin, Tikkurilan ja Lentoaseman välillä ja K-junien liikenne Helsingin ja Keravan välillä 2.4.-27.10. Helsinki-Myyrmäki-Lentoasema-osuudella junat kulkevat edelleen 10 minuutin välein.

Junilla poikkeuksia rantaradalla

Leppävaaran länsipuolella ei ole junaliikennettä 24.6.-28.7. sekä joinain viikonloppuina toukokuussa ja elo-syyskuussa. Korvaamme junia busseilla, jotka kulkevat Elielinaukiolta ja Leppävaarasta.

Aikataulut reittioppaasta jopa 2 kk etukäteen

Reittiopas näyttää ajantasaiset aikataulut ja reitit juuri sinun matkallesi.

Lataa HSL-sovellus

Puhelimeen ladattavasta HSL-sovelluksesta löydät sekä liput että reitit - kaiken, mitä matkaasi tarvitset.

Miksi työmaita tehdään?

Vuonna 2024 työmaat vaikuttavat HSL:n joukkoliikenteeseen poikkeuksellisen laajasti. Tästä syystä me varmistamme, että korvaavat ja vaihtoehtoiset yhteydet, opastus ja viestintä ovat toimivia ja pääset sujuvasti perille. Työmaat johtuvat useista eri syistä.

Metrossa korjataan Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta sekä Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä vaihteita, siltoja ja Kontulan asemaa. Lopputuloksena metroliikenne kulkee sujuvasti myös tulevina vuosikymmeninä, ja Rautatientorin ja Kontulan metroasemien ilme kohenee.

Junien poikkeukset johtuvat kahdesta eri työmaakokonaisuudesta. Tikkurilassa tehtävät ratatyöt vaikuttavat niihin HSL:n junalinjoihin, jotka kulkevat Tikkurilan kautta. Töillä parannetaan junaliikenteen luotettavuutta pääradalla ja kehäradalla. Rantaradan työt liittyvät Espoon kaupunkiradan rakentamiseen, ja nämä työt jatkuvat myös tulevina vuosina. Lopputuloksena tiheä, kymmenen minuutin välein kulkeva junaliikenne ulottuu vuosikymmenen lopulla Helsingistä aina Kauklahteen saakka nykyisen Leppävaaran sijaan.

Raitiovaunujen poikkeusten taustalla on vuonna 2024 ennen muuta Mannerheimintien peruskorjaus. Tulevina vuosina muut peruskorjaukset ja raitioverkoston laajentaminen vaikuttavat ratikoiden kulkuun.