Ensimmäinen luonnos uusiksi bussireiteiksi Etelä-Espoossa on nyt julki – kommentoi luonnosta 3.1.2021 mennessä!

Espoon eteläosien bussilinjat uudistuvat, kun metro laajenee Matinkylästä Kivenlahteen. Ensimmäinen luonnoksemme bussien uusiksi reiteiksi on nyt julkaistu.

Uusien linjojen lähtökohtana on, että palvelutaso säilyy yhtä hyvänä kuin nykyisinkin. Olemme esitelleet aiempia suunnitelmia suunnitelman blogissa, jossa saamiamme palautteita olemme ottaneet huomioon nyt julkaistussa luonnoksessa.

Suunnitelmaluonnoksessa esitämme muun muassa seuraavia uudistuksia:

  • Runkolinjan 510 jatkuisi Westendinasemalta Kivenlahteen – näin Matinkylästä, Espoonlahdesta ja Kivenlahdesta muodostuisi suora bussiyhteys muun muassa Meilahteen, Pasilaan ja Munkkiniemeen. Jo aiemmin suunnittelualueelle on päätetty perustaa kaksi uutta runkolinjaa, Matinkylästä kulkevat 520 ja 530, jotka tarjoavat yhteyksiä Espoon keskukseen, Leppävaaraan ja Vantaan länsiosiin.
  • Kivenlahden ja Kauklahden väliselle osuudelle tulisi nopeampaa liikennettä, kun linja 162 aloittaisi Espoonlahden metroaseman ja Kauklahden välisellä reitillä ja kulkisi Kauklahdenväylää pitkin. Samalla turvaamme myös Kurttilantien yhteydet, joiden vuoroväliä olemme tihentäneet suunnittelun edetessä palautteen perusteella.
  • Ajaisimme Länsiväylää pitkin Kamppiin kulkevia ruuhkavuoroja myös uuden metroyhteyden valmistumisen jälkeen. Näiden linjojen päätepysäkit olisivat Olarissa, Latokaskessa, Tillinmäessä ja Kurttilassa. Näiden linjojen – sekä runkolinjan 510 jatkon – avulla parannamme yhteyksiä Helsingin kantakaupunkiin ja turvaamme sen, että metron kyytiin mahtuu paremmin.

Bussilinjojen muutokset tulevat voimaan sitten, kun metro kulkee Kivenlahteen asti. Metron uusi osuus avautuu matkustajille tämänhetkisen arvion mukaan vuonna 2023.

Tutustu luonnokseen ja anna palautetta! Vastaa kyselyyn viimeistään 3.1.2021.