Netistä ostettua arvoa tai lippua ei voi siirtää HSL-kortille uusilla kortinlukijoilla

Netistä ostettua arvoa tai lippua ei voi siirtää HSL-kortille uusilla kortinlukijoilla. Voit käyttää arvon ja lipun siirtämiseen vanhoja lukijoita tai isoja lippuautomaatteja.

Netistä ostettu lippu tai arvo pitää siirtää HSL-kortille näyttämällä korttia vanhalle lukijalle tai automaatille ensimmäisellä käyttökerralla ostamisen jälkeen. Siirron voi tehdä myös R-kioskeilla, Alepoissa, S-marketeissa ja Prismoissa ilman palvelumaksua. Lippu tai arvo näkyy kortillasi vasta, kun olet tehnyt tämän. Sen jälkeen korttia voi käyttää normaalisti sekä vanhoilla että uusilla lukijoilla. 

Katso lista automaateista, joilla voit siirtää netistä ostetun arvon tai lipun HSL-kortille.

Uudistamme parhaillaan lippujen ostamista ja taustajärjestelmiämme, jonka myötä vaihdamme kortinlukijat uusiin. Avaamme myöhemmin uudistetun HSL-lippukaupan, josta ostettuja lippuja ei tarvitse enää erikseen siirtää HSL-kortille.

HSL-korttia voi ladata netin lisäksi myynti- ja palvelupisteissä sekä isoilla automaateilla. Kätevin vaihtoehto on ostaa lippu HSL-sovelluksella, joka toimii normaalisti läpi koko uudistuksen.

Uusia lukijoita on tällä hetkellä (6.9.) asennettu noin 2 400 kappaletta. Yhteensä lukijoita on 4 200. Päivitämme tietoa uusien lukijoiden asennusten etenemisestä tänne. 

Netistä voi 16.10.2024 alkaen ostaa HSL-kortille ainoastaan kausilippuja. Arvon eli rahan lataaminen kortille ja vuorokausiliput poistuvat väliaikaisesti netin valikoimasta. Lue lisää hsl.fi:n uutisesta