Netistä ostettua arvoa tai lippua ei voi siirtää HSL-kortille uusilla kortinlukijoilla

Netistä eli HSL-korttipalvelusta ostettua arvoa tai lippua ei voi siirtää HSL-kortille uusilla kortinlukijoilla. Voit käyttää arvon ja lipun siirtämiseen vanhoja lukijoita ja niiden lisäksi isoja sinisiä lippuautomaatteja.

HSL-korttipalvelusta ostettu kausilippu tai arvo pitää siirtää HSL-kortille näyttämällä korttia lukijalle tai automaatille ensimmäisellä käyttökerralla ostamisen jälkeen. Lippu tai arvo näkyy kortillasi vasta, kun olet tehnyt tämän. Siirto on mahdollista noin tunnin kuluttua maksamisesta.

Uudistamme parhaillaan lippujen ostamista sekä taustajärjestelmiämme, jonka myötä vaihdamme kortinlukijat uusiin. Avaamme myöhemmin uudistetun HSL-lippukaupan, josta ostettuja lippuja ei tarvitse enää erikseen siirtää HSL-kortille.

Suljemme nykyisen HSL-korttipalvelun, ennen kuin uusi lippukauppa netissä aukeaa. Korttipalvelu suljetaan, kun uusien lukijoiden osuus kasvaa niin suureksi, ettei lipun siirtämiseen ole enää käytössä riittävästi vanhoja kortinlukijoita. Kerromme korttipalvelun sulkemisesta erikseen, kun sen ajankohta varmistuu.

HSL-korttia voi ladata myynti- ja palvelupisteissä sekä isoilla sinisillä automaateilla. Kätevin vaihtoehto on ostaa lippu HSL-sovelluksella, joka toimii normaalisti läpi koko uudistuksen.

Uusia lukijoita on tällä hetkellä (5.7.) asennettu noin 310 kappaletta. Yhteensä lukijoita on 4 200. Päivitämme tietoa uusien lukijoiden asennusten etenemisestä tänne.