Uusi lukija koekäytössä

Lukijat uudistuvat! Lukijoiden vaihtaminen liittyy laajaan uudistukseen, jolla helpotamme lippujen maksamista ja käyttämistä sekä uusimme taustajärjestelmiämme. Ensimmäiset uudet lukijat saatiin koekäyttöön maaliskuussa 2024.

Tutut vyöhykkeet kahdella näytöllä

Uusilta lukijoilta ostetaan lippuja samalla tavalla kuin nykyisiltä. Uuden lukijan näyttö on kuitenkin pienempi, minkä takia vyöhykepainikkeet on jaettu kahdelle näytölle.

Ensi alkuun lukijoilla kelpaa vain HSL-kortti. Myöhemmin vuoden 2024 aikana saamme käyttöön lähimaksamisen, ja sitten kertalippuja voi ostaa myös Visa- ja Mastercard-maksukorteilla.

Lukijat uudistuvat vaiheittain

Lukijoiden asennukset etenevät vaiheittain, ja näillä näkymin kaikki 4 200 lukijaa on vaihdettu asemille ja kulkuvälineisiin vuoden 2024 aikana. Kun asennukset ovat käynnissä, käytössä on samaan aikaan uusia ja vanhoja lukijoita.​

Ensimmäinen uusi lukija asennettiin koekäyttöön Suomenlinnan lauttarantaan ja seuraavat Kalasataman metroasemalle, yhteen runkolijan 600 bussiin, yhteen raitovaunuun ja junaan. Tämän jälkeen koekäyttö laajenee vaiheittain, ja lukijoita asennetaan muille metroasemille, raitiovaunuihin, lähijuniin ja busseihin. Kerromme koekäytön etenemisestä, kun sen aikataulu varmistuu.

Kokeile uutta lukijaa

Voit kokeilla testilukijalla, miten ostat lipun ja mihin näytät HSL-korttia uudella lukijalla.

Tutustu HSL-korttiin

Voit maksaa kortilla kaikki joukkoliikennematkasi HSL-alueella.

Näin käytät uutta lukijaa

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta lukijasta