Joukkoliikenne Kalasatamassa

Kalasataman liikennejärjestelyt nyt

Kalasatama on tulevien vuosien ajan yksi Helsingin voimakkaimmin kasvavista alueista. Uuden kauppakeskus Redin rakentaminen on vaikuttanut myös joukkoliikenteen reitteihin Kalasataman ympäristössä.

Bussien pysäkit ja reitit Kalasatamassa 17.8.2017 alkaen

 

Kalasataman liikenne tulevaisuudessa

Kalasatamaa rakennetaan seuraavien vuosikymmenten aikana yli 20 000 asukkaan kodiksi, ja alue tulee olemaan työpaikka yli 8000 kaupunkilaiselle. Kalasatamasta syntyy suuri palveluiden keskittymä, kun kauppakeskus Redi sekä sen ympärillä monet muut palvelut houkuttelevat kävijöitä lähiseuduilta.

Monet esikaupunkien bussilinjat tulevat kulkemaan Kalasataman läpi jo lähivuosina, ja kourallinen Vantaan bussilinjoja tulee päättymään sinne. Alueella on varauduttu myös raitioteiden toteuttamiseen. Ensi vuosikymmenellä alueen eteläosissa kulkee raitiovaunureitti Hakaniemen kautta keskustaan ja Korkeasaaren kautta Laajasaloon.

HSL:n ja Helsingin kaupungin yhteistyönä suunnitellaan sekä lähivuosien bussilinjaston muutoksia että raitioliikenteen yleissuunnitelmaa ensi vuosikymmenellä toteutettavaksi. Bussilinjastoon tehtävät muutokset liittyvät Redin valmistumiseen ja alueen asuinrakentamisen etenemiseen. Raitioteiden yleissuunnittelun tarkoituksena on tuottaa tietoa raitiotien hyödyistä ja kustannuksista, jotta kaupunginvaltuusto voi päättää sen toteuttamisesta. Raitioliikenne voisi alkaa 2020-luvun alkupuoliskolla.

Tavoitteena on, että vuodenvaihteessa voisimme julkaista ensimmäisiä luonnoksia raitiotiesuunnitelmista ja joukkoliikenteen linjastosta.

Joukkoliikenne on Kalasatamassa ykkösvalinta

Kalasataman alueella joukkoliikenne tarjoaa liikkumisen vapautta. Joukkoliikenteen luotettavuus varmistetaan järjestämällä tarvittavat kaistat ja liikennevaloetuudet. Joukkoliikenne on houkutteleva vaihtoehto yhdessä kävelyn ja pyöräilyn kanssa. Auton omistaminen tai päivittäinen käyttäminen ei ole Kalasatamassa välttämätöntä.

PDF iconKalasataman raitiotiet

PDF iconYleiskartta Kalasataman ympäristön raitioteistä

PDF iconKalasataman rakentamisaikataulu

Lisätietoa Kalasatamasta Uutta Helsinkiä -sivustolla