U-liikenne

U-liikenteen merkkiU-liikenteeksi kutsutaan bussilinjoja, joiden reitti jatkuu HSL-alueen ulkopuolelle. U-linjan bussin tunnistaa keulassa olevasta merkistä.

 


Matkaliput

U-linjojen busseissa kelpaavat matkakortille ladatut kausi- ja arvoliput, mobiililiput, kertakortille ladatut vuorokausiliput ja kahden tunnin liput sekä paperiset kerta- ja vuorokausiliput. Busseissa ei ole matkustajien käytössä kortinlukijoita, vaan matkakortti annetaan kuljettajalle, joka veloittaa kortilta arvolipun, rekisteröi vaihdon tai kausilipun.

U-liikenteen busseissa ei kuitenkaan yleensä myydä HSL:n kertalippuja.

Poikkeuksen muodostavat nämä Pohjolan Liikenteen tai Nurmijärven Linjan linjat: 192*, 280*, 355, 455, 456, 457, 465, 486, 637, 643*, 663*, 665*, 765, 937
*Linjalla on lisäksi muita liikennöitsijöitä, jotka eivät myy HSL:n kertalippuja.

Liikennöitsijöiden omilla kausi-, sarja- ja kertalipuilla ei ole vaihto-oikeutta HSL:n joukkoliikenteeseen. 


Lasten vai aikuisten lippu?

Kun matkustat HSL:n matkalipulla (huomioi poikkeukset kertalippujen myynnissä), noudatetaan HSL:n ikärajoja eli lasten lipulla matkustavat 7–16-vuotiaat ja aikuisten lipulla 17 vuotta täyttäneet. Alle 7-vuotiaat saavat matkustaa maksutta, jos lapsi matkustaa sellaisen henkilön seurassa, joka maksaa matkansa HSL:n matkalipulla.


Lastenvaunut ja lemmikkieläimet bussissa

U-linjoilla ei yleensä oteta lastenvaunuja tai lemmikkejä kyytiin maksutta. Lastenvaunuja ei voida ottaa bussiin sisälle, sillä busseissa ei ole niitä varten varattua tilaa. U-liikenteessä noudatetaan lastenvaunujen ja lemmikkieläinten osalta liikenteenharjoittajan omia määräyksiä. Oikeus kulkea ilman matkalippua, kun kuljettaa 0–6-vuotiasta lasta rattaissa tai vaunuissa, ei myöskään koske U-linjojen busseja.

Takaisin ylös