Tietoa pyöräilijälle

Pyöräily on nopea, päästötön ja kuntoa kohentava tapa liikkua. Voit sovittaa pyöräilyn helposti yhteen joukkoliikenteen käytön kanssa. Oma pyörä ei ole ainoa vaihtoehto, sillä voit myös nousta kaupunkipyörän satulaan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

 

Suunnittele reitti

Reittioppaamme auttaa, kun mietit parasta pyöräily-yhteyttä työpaikallesi tai suunnittelet viikonlopun pyöräretkeäsi. Saat ehdotuksia fillarireiteistä, kun valitset pyörän Reittioppaan kulkumuotojen joukosta.

 

Jätä pyörä parkkiin

Voit yhdistää kätevästi joukkoliikenteen ja pyöräilyn, kun jätät pyöräsi liityntäpysäköintiin ja jatkat matkaasi junalla, bussilla, metrolla tai ratikalla. Pyörän pysäköinti on maksutonta eikä siinä ole aikarajaa.

Kartta kertoo liityntäpysäköintialueiden sijainnin ja pyöräpaikkojen määrät.

Pyörä liikennevälineessä

Voit ottaa pyörän mukaan metroon, lähijuniin ja Suomenlinnan lautalle. Bussissa ja raitiovaunuissa pyöriä ei voi kuljettaa, koska niissä ei ole fillareille turvallista tilaa.

Kokoontaitettavan polkupyörän, alle kouluikäisen lapsen polkupyörän sekä liikkumisesteisen lapsen apuvälineen voit kuitenkin ottaa mukaan kaikkiin liikennevälineisiin.

Parhaat matkat tehdään yhdessä

Yhteispelillä liikenteessä

Pyöräily ja yhteispeli eri kulkumuotojen välillä on mukana myös bussinkuljettajien koulutuksessa. Katso videolta kuljettajien terveiset (huom. joukkoliikenteessä on tällä hetkellä maskipakko).

Testaa tietosi!

Testaa, miten hyvin sinä tunnet väistämissäännöt ja sopivat turvavälit.

Pyöräilijän liikennesäännöt

Perussäännöt menee näin: jos reitilläsi on pyöräteitä, aja niitä pitkin. Muutoin aja ajoradalla. Pyöräile pyörätiellä kuten ajoradalla: aja oikealla ja ohita vasemmalta.

Pyöräilijän väistämissäännöt

Noudata risteyksissä erityistä varovaisuutta. Katso Liikenneturvan sivuilta, miten väistämissäännöt risteyksissä muuttuivat 1.6.2020 voimaan tulleen tieliikennelain myötä.