Avoin data

Tarjoamme avointa dataa sekä rajapintapalveluina että ladattavina aineistopaketteina. Alla on lueteltu kaikki tarjolla olevat aineistojakelukanavat.

Jakelukanavat

Aineistojen käyttöehdot

Kaikki yllämainitut aineistot ja rajapinnat (poislukien alla mainitut reittioppaan kohteet) on lisenssoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä (1.9.2015 alkaen). Käyttäessäsi näitä mainitse Lisenssinantajan nimi ja ajankohta, jolloin HSL on luovuttanut aineiston (esimerkiksi: © HSL 2016).

HSL omistaa kaikki tällä sivulla mainitut CC BY 4.0 datat paitsi kaupunkipyöräasemien OD-datan, jonka omistaa City Bike Finland. 

HUOM! HSL:n reittioppaan OpenStreetMapiin perustuvien geometrioiden ja osoitetietojen osalta aineiston jatkokäyttöä koskee ODbL-lisenssi. Tämä koskee siis käytännössä osaa reititys-, geokoodaus- ja kartta-API:n tiedoista.

Lisätietoja

Aineistojen metatiedot löytyvät HRI:stä, paikkatietohakemistosta & avoindata.fi-palvelusta. Lisätietoja ja käyttöesimerkkejä HSL:n avoimeen dataan liittyen löytyy HSL:n kehittäjäyhteisön sivuilta. Sieltä löydät myös kanavat kysymyksille ja palautteille.