Avoin data

Helsingin seudun liikenne (HSL) tarjoaa avointa dataa sekä rajapintapalveluina että ladattavina aineistopaketteina. Alla on lueteltu kaikki tarjolla olevat aineistojakelukanavat.

Jakelukanavat

Aineistojen käyttöehdot

Kaikki yllämainitut aineistot ja rajapinnat (poislukien alla mainitut reittioppaan OSM-kohteet) on lisenssoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä (1.9.2015 alkaen). Käyttäessäsi näitä mainitse Lisenssinantajan nimi ja ajankohta, jolloin HSL on luovuttanut aineiston (esimerkiksi: © HSL 2016).

HSL omistaa kaikki tällä sivulla mainitut CC BY 4.0 datat paitsi kaupunkipyöräasemien OD-datan, jonka omistaa City Bike Finland. 

HUOM! HSL:n reittioppaan OpenStreetMapiin (OSM) perustuvien geometrioiden ja osoitetietojen osalta aineiston jatkokäyttöä koskee ODbL-lisenssi. Tämä koskee siis käytännössä osaa reititys-, geokoodaus- ja kartta-API:n tiedoista.

Lisätietoja

Aineistojen metatiedot löytyvät Helsinki Region Infosharesta (hri.fi), paikkatietohakemistosta & avoindata.fi-palvelusta. Lisätietoja ja käyttöesimerkkejä HSL:n avoimeen dataan liittyen löytyy HSL:n kehittäjäyhteisön twitter-tilin kautta. Sieltä löydät myös kanava kysymyksille ja palautteille.