I-junien liikenteeseen muutoksia 12.6. alkaen

Jatkossa joka toinen I-juna ajetaan arkipäivisin pysähtymättä Pukinmäen lisäksi Puistolan, Tapanilan ja Malmin ohi. I-junat ohittavat edelleen myös Pukinmäen pysähtymättä. Muutos tulee voimaan lauantaina 12.6.2021 ja kestää ratatöiden ajan eli 29.8. saakka.

Liittyen maanantaina 7.6 alkaneisiin Pukinmäen siltaremontin ratatöihin, I-junien liikennöintimallia on päädytty muuttamaan. Muutos tulee voimaan lauantaina 12.6.2021 ja kestää ratatöiden ajan, 29.8. saakka.

Jatkossa joka toinen I-juna ajetaan arkisin pysähtymättä Pukinmäen lisäksi Puistolan, Tapanilan ja Malmin ohi. I-junat kulkevat myös jatkossa pysähtymättä Pukinmäen ohi.  Liikennöintiä muutettiin ennakoitavuuden lisäämiseksi matkustajille.

Reittitiedot on päivitetty Reittioppaaseen. Kyseiset lähdöt tunnistat myös väliasematiedosta Malmi. Junilla jotka jatkavat suoraan väliasemana on Tikkurila.

 • Arkisin
  • Klo 5.45 lähdöstä alkaen klo 18.45 lähtöön asti joka toinen I-juna (lähdöt minuuteilla -05, -25 ja -45) ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Väliin jäävät I-junat (lähdöt minuuteilla -15, -35 ja -55) ohittavat vain Pukinmäen, kuten tähänkin asti.
  • Klo 19.15 lähdöstä alkaen klo 22:35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.
  • Niinä aikoina, kun I-junat ohittavat useampia asemia, palvelee K-juna Malmin, Tapanilan ja Puistolan matkustajia.
 • Lauantaisin ja sunnuntaisin
  • Klo 7.55 lähdöstä alkaen klo 22.35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.
  • Niinä aikoina, kun I-junat ohittavat useampia asemia, palvelee K-juna Malmin, Tapanilan ja Puistolan matkustajia.

Lisäksi lähijunien rinnalla on myös bussiyhteyksiä esimerkiksi Oulunkylän, Pukinmäen ja Malmin asemien välillä joita kannattaa käyttää täydentämään junaliikennettä. Nämä yhteydet löytyvät parhaiten Reittioppaasta.

Kaaviokuva junalinjoista