Metron aikataulut muuttuvat 15.8 – Vuoroväli tavanomaista pidempi

Otamme metroliikenteessä käyttöön talviaikataulut 15.8. Vuoroväli tavanomaista pidempi ja metrot kulkevat Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä tiheimmillään 3 minuutin välein noin kello 6.30 - 9 ja 14.15 - 17.45 välisenä aikana.  Radan haaroilla eli Vuosaareen, Mellunmäkeen ja Matinkylään metrot kulkevat aamun ja iltapäivän tunteina 6 minuutin vuorovälillä.

Otamme metroliikenteessä käyttöön talviaikataulut maanantaina 15.8. Talvi-aikatauluissa metrot kulkevat Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä tiheimmillään 3 minuutin välein noin kello 6.30 - 9 ja 14.15 - 17.45 välisenä aikana.  Radan haaroilla eli Vuosaareen, Mellunmäkeen ja Matinkylään metrot kulkevat aamun ja iltapäivän tunteina 6 minuutin vuorovälillä.

Pääosin metroliikenteessä on kello 6-20 haaraosuuksilla 7,5 minuutin vuoroväli eli 8 vuoroa tunnissa. Osuudella Itäkeskus-Tapiola vuoroja on 16 tunnissa. Nyt käyttöönotettavat aikataulut ovat voimassa toistaiseksi.

Ruuhka-ajan tiheä vuoroväli on jonkin verran normaalia syksyä harvempi ja kestoltaan lyhyempi.

Syynä on varaosien saatavuusongelmat, joiden taustalla on yleinen maailmantilanne. Tämä vaikuttaa myös metroa liikennöivään Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n.

Saatavuusongelmista johtuen käytettävissä olevien junien määrä on normaalia pienempi. Hieman pidentynyt metron vuoroväli voi näkyä osassa liityntäbusseista odotusajan kasvamisena vaihtojen yhteydessä.

Kaikki metron aikataulut löydät Reittioppaasta