Näin ratikkareitit muuttuvat syksyllä – Mannerheimintien katutyöt siirtyvät Runeberginkadun ja Reijolankadun välille

Raitioliikenteen reitit muuttuvat seuraavaksi 2.9., kun Mannerheimintien katutyöt siirtyvät seuraavaan vaiheeseen. Linjat 2, 3, 4 ja 10 tulevat olemaan poikkeusreiteillä loppuvuoteen 2025 asti.

Mannerheimintien katutöiden ensimmäisen vaiheen alue avautuu syksyllä liikenteelle, joten linjat 4 ja 10 palaavat kulkemaan Mannerheimintietä Lasipalatsin ja Oopperan välillä.

Työmaa siirtyy seuraavaksi Runeberginkadun ja Reijolankadun välille, mikä aiheuttaa syksyllä poikkeusreittejä linjoille 2, 4 ja 10. Poikkeusreitit kestävät arviolta loppuvuoteen 2025.

Syyskuuhun asti käytössä ovat kesäkuussa alkaneet poikkeusreitit, joista on kerrottu sivullamme hsl.fi/ratikkakesa2024.

Muutokset linjoittain 2.9.

  • Linja 2 kiertää Pasilan ja Oopperan välin Itä-Pasilan, Aleksis Kiven kadun ja Helsinginkadun kautta, ei Nordenskiöldinkatua. Pasilassa päätepysäkki siirtyy Messukeskukselta Ratapihantielle Pasilan aseman kohdalle.
  • Linja 4 kulkee Munkkiniemen ja Oopperan välin Alppilan kautta. Lisäksi linja ei enää kulje Runeberginkatua vaan palaa Mannerheimintielle Oopperan ja Lasipalatsin välillä.
  • Linja 10 kulkee Oopperalta Sturenkatua pitkin Vallilaan Paavalinkirkon päätepysäkille, ei Pikku Huopalahteen. Lisäksi linja ei enää kulje Runeberginkatua vaan palaa Mannerheimintielle Oopperan ja Lasipalatsin välillä.
  • Linjan 3 reittiä jatketaan Pikku Huopalahteen korvaamaan puuttuvaa linjaa 10. Yhteys Pikku Huopalahdesta Mannerheimintielle poistuu, mutta yhteys keskustaan säilyy. Ratikka kulkee Pikku Huopalahteen linjan 10 liikennöintiajoin eli noin puoleenyöhön asti. Linja 3N kulkee vielä tämän jälkeen Meilahteen linjan 3 normaalille eli Kuusitien päätepysäkille.

Reitit ja aikataulut päivittyvät Reittioppaaseen heinäkuussa.

Raitiolinjakartta 2.9.2024–2.3.2025

Kartta 2.9.2024–2.3.2025 PDF-tiedostona

ratikka_297x420_skemaattinen_02092024-02032025.png

Tietoa järjestelystä

Mannerheimintien peruskorjauksessa uusitaan kadun alla oleva satavuotias kunnallistekniikka ja kadun pintarakenteet. Kävely- ja pyöräteitä sekä ajoratoja uusitaan ja kadulle asennetaan uudet raitiotiekiskot. Syyskuussa alkaa peruskorjauksen toinen vaihe Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä. Peruskorjaus vaikuttaa raitio- ja bussiliikenteeseen loppuvuoteen 2025 asti.

HSL ei vastaa työmaista, mutta järjestämme poikkeusliikenteen ja kerromme liikennemuutoksista. Olemme suunnitelleet poikkeusreitit mahdollisimman sujuviksi niin, että työmaista aiheutuisi matkustajille mahdollisimman vähän haittaa.

Lisätietoa Mannerheimintien peruskorjauksesta: manskunkatutyot.fi