Siuntion joukkoliikenne paranee elokuussa

Siuntion joukkoliikenne paranee 10.8.2023 alkaen, kun liikenteeseen tulee nykyiseen verrattuna noin 20 lisäbussivuoroa arkipäivisin. Linjat säilyvät käytännössä ennallaan, mutta yhteyksiä parannetaan lähijuniin. Tähän mennessä Siuntion bussit ovat ajaneet pääosin koululais- ja palvelukuljetuksia, joita on voinut käyttää HSL:n lipulla.

Muutoksen taustalla on se, että Siuntion kunnan aiemmat sopimukset bussiliikenteestä päättyvät elokuussa. Muutoksessa Siuntioon tulee aiempaa uudempia ja vähäpäästöisempiä busseja. Liikenne siirtyi meidän vastuullemme, kun Siuntio liittyi HSL:n jäseneksi vuonna 2018.

Kuva Siuntion asemalta. Juna ja ihminen

Bussilla asemalle - asemalta junaan

Linjojen reitit pysyvät pääsääntöisesti ennallaan, mutta linjojen liikennöintiaikoja laajennetaan nykyisestä. Tämä mahdollistaa koululaislähtöjen lisäksi myös paremmin junaliityntään soveltuvia lähtöjä. Uusissa aikatauluissa mahdollistetaan useilta alueilta junaliityntä Siuntiosta aamulla lähteviin Y-juniin (kello 7.09 ja 7.54) sekä takaisin iltapäivällä Siuntioon saapuvilta junilta. Jatkossa bussiyhteyksiä on siis myös Siuntioon kello 16.06 ja kello 17.10 saapuvilta junilta.

Palveluliikennettä ajetaan nykyiseen tapaan päiväliikenteessä koululaisia palvelevien lähtöjen välissä. Syksystä alkaen palveluliikennettä ajetaan samoilla aikatauluilla jokaisena arkipäivänä. Palveluliikennettä ajetaan linjoilla 913(A,B), 915(A,B), 916K, ja 917. Aikataulut on suunniteltu siten että kuntakeskuksessa on noin 1,5 tunnin asiointiaika.

Pysäkkimuutoksia kuntakeskuksessa - lisäämme myös näkyvyyttä

Kuntakeskuksessa pysäkkijärjestelyt tulevat hieman muuttumaan, kun linjojen pysäkit on jaettu Sivistyskampuksen (Aleksis Kiven koulun pysäkki) ja Matkahuollon välille. Tällä varmistetaan liikenteen sujuvuus myös vilkkaina aikoina kuten kouluaamut.

Osana liikennetarjonnan lisäämistä parannamme myös pysäkki-informaatiota. Siuntiontien pysäkit välillä Säästöpankintie-Billskogintie saavat HSL:n pysäkki- ja linjamerkinnät, jotka ovat tutut muun muassa Helsingistä ja Espoosta. Yhteensä noin kymmenellä pysäkillä on elokuusta 2023 alkaen linjatiedot.

 

Aikataulut

Siuntion linjojen 912 - 917 tarkat aikataulut ja reitit 10.8. alkaen näkyvät Reittioppaassa 30.6.2023 jälkeen. Lisäksi aikataulut löytyvät jo nyt taulukkomuodossa (pdf-tiedosto) Tulostettavat aikataulut -sivulta.