Työnantaja voi nyt tarjota kaupunkipyörät verovapaana henkilöstöetuna

Työnantajilla on nyt mahdollisuus tarjota henkilöstölleen kaupunkipyörien käyttö verovapaana henkilöstöetuna. Pyöräily on erinomainen keino parantaa terveyttä ja työkykyä.

Verottaja katsoi alkuvuodesta kaupunkipyörien olevan verovapaata henkilöstöetua. Tämä onkin selvästi lisännyt palvelun suosiota yritysasiakkaiden keskuudessa. ”Viime vuonna työpaikkojen etukoodeja tilasi parikymmentä työantajaa. Tänä vuonna tilauksia on tehty jo 55, vaikka kausi on vasta alussa. On erittäin hyvää kehitystä, että työnantajat haluavat entistä enemmän tukea kestäviä kulkutapoja ja edistää työntekijöidensä hyvinvointia”, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen toteaa.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelussa maksuvälineenä käytetään HSL:ltä tilattavaa koodia, jolla työntekijä saa kuitattua 30 euron kausimaksun. Koodin saatuaan työntekijä luo oman kaupunkipyörätilin ja vastaa muista mahdollisista maksuista omalla maksukortillaan.

Työnantajan kannattaa aluksi tehdä kysely ja kartoittaa kuinka moni olisi halukas käyttämään fillareita. Kun henkilöstömäärä on tiedossa, koodit voi helposti tilata palvelun nettisivulta.

Jos työnantaja haluaa tietoa kaupunkipyörien käytöstä kesän aikana, onnistuu se helpoiten henkilöstökyselyllä. Käyttäjät näkevät kauden aikana polkemansa kilometrit omalta kaupunkipyörätililtään. Toinen vaihtoehto on hankkia kaikilta kirjallinen suostumus ja pyytää käyttötiedot Citybike Finlandilta.

Lue lisää https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi/for-businesses