Laajasalon liikkumiskyselyn tuloksia: asukkaat toivovat liikenteen nopeuttamista Herttoniemen suuntaan

Laajasalolaiset vastasivat ahkerasti syys-lokakuussa järjestämäämme  liikkumiskyselyyn. Pääosin Laajasalossa ollaan tyytyväisiä nykyiseen liikenteeseen, mutta toiveitakin on, etenkin liikenteen nopeuttaminen Herttoniemen suuntaan.

Laajasalolaiset toivoivat myös nykyistä tiheämpiä vuorovälejä, samoin parannuksia yöliikenteen tarjontaan sekä liikennöinnin luotettavuuteen.

Esille nousivat myös Herttoniemen terminaalin kehittäminen sekä Kruunuvuorenrannan ja Helsingin keskustan välisen lauttaliikenteen edistäminen. Koska Laajasalo on kasvava alue, asukkaat toivoivat busseihin lisää lastenvaunupaikkoja. Myös uudet reittivaihtoehdot esimerkiksi Pasilan suuntaan olisivat laajasalolaisten mielestä tarpeen.

Kysely kertoo, että Laajasalon asukkaiden matkat suuntautuvat etenkin alueille, joissa on paljon työpaikkoja. Työ- ja opiskelupaikoissa korostuvat Helsingin keskusta sekä Meilahti, Pasila, Kallio, Kalasatama, Vallila ja Meilahti. Myös Herttoniemeen, Itäkeskukseen, Otaniemeen, Ruoholahteen ja Malmille tehdään runsaasti työmatkoja. Merkittävä osa matkakohteista sijaitsee raiteiden äärellä.

Kattava aineisto helpottaa suunnittelua

Käytämme liikkumiskyselyn tuloksia pohjana joukkoliikennettä suunnitellessamme. Aineisto on niin kattava, että se helpottaa huomattavasti vaihtoehtojen punnitsemista. Kyselyyn vastasi yli 2500 laajasalolaista. Kiitämme teitä jokaista siitä, että halusitte käyttää aikaanne kotikulmienne joukkoliikenteen kehittämiseen.

Keskitymme kyselyn pohjalta lähiaikoina etenkin kasvavien alueiden joukkoliikenteen nopeuttamiseen. Tilanne on tosin sikäli haastava, että Laajasalossa rakennetaan parhaillaan paljon, joten bussit joutuvat kulkemaan poikkeusreittejä. Toisaalta yli 90 prosenttia vastaajista haluaa nopeampia yhteyksiä Herttoniemeen, ja toiveen täyttäminen on tavoitteemme.

Teetämme aikanamme vielä erillisen asukaskyselyn Herttoniemeen suuntautuvan liikenteen vaihtoehdoista.

Aiomme myös kiinnittää huomiota joukkoliikenteen tarjonnan määrään ja yöliikenteen järjestelyihin. Teemme joulukuussa Laajasalossa matkustajalaskentoja tulevien liikenneratkaisujen pohjaksi.

Kilpailutamme Laajasalon bussiliikenteen ensi vuoden alkupuolella, ja kiinnitämme kilpailuehdoissamme entistä enemmän huomiota liikennöinnin luotettavuuteen. Yhtä lailla edellytämme busseihin nykyistä enemmän lastenvaunupaikkoja. Uudet liikennöintisopimukset astuvat voimaan syksyllä 2022.

Herttoniemen terminaalin kehittämistä sekä Kruununvuorenrannan lauttaliikennettä pyrimme edistämään yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Esitämme lähitulevaisuudessa joitain ajatuksia tulevista muutoksista ja toivommekin että mahdollisimman moni laajasalolainen ottaisi ehdotuksiimme kantaa ja toisi omia näkemyksiään esille. Yhdessä tekemällä ja yhteistä ymmärrystä rakentamalla pääsemme varmasti parhaaseen joukkoliikennepalvelun tarjontaan.

Lue lisää Laajasalon suunnitelmista