Hsl.fi-sivusto sai Selkeästi meille -tunnuksen

HSL.fi-sivustolle on myönnetty Selkeästi meille -tunnus. Sen on myöntänyt samanniminen hanke, joka tukee kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta lisäämällä viestinnän ja verkkopalveluiden saavutettavuutta.

Saavutettavassa verkkopalvelussa tieto löytyy helposti, ja erilaiset käyttäjät pystyvät hyödyntämään palvelua ongelmitta. Sisältö on saavutettavaa kaikille: niin vammaiset ihmiset, ikäihmiset kuin maahanmuuttajatkin löytävät palvelusta tarvitsemansa tiedon mahdollisimman helposti.

Selkeästi meille -hanke perustelee päätöstään tunnuksen myöntämisestä näin: ”HSL on jo tehnyt sivustolleen parannuksia saavutettavuuden edistämiseksi ja haluaa edelleen kehittää palvelua meille kaikille helppokäyttöisemmäksi.” Hankkeen raportti kiittää Hsl.fi-sivustoa monessa suhteessa esimerkillisen saavutettavaksi ja erityisesti reittihakua pidetään toimivana.

Uudistimme verkkopalvelumme marraskuussa 2020. Olemme suunnitelleet uutta palvelua yhdessä asiakkaiden kanssa: olemme kuulleet heidän toiveitaan ja tarpeitaan haastatteluissa ja työpajoissa sekä useissa kyselyissä. Palvelun kehittäminen jatkuu, ja saimme Selkeästi meille -hankkeelta hyviä vinkkejä tähän työhön.

Yhtenä keskeisenä tavoitteena meillä on verkkopalveluiden selkeys: navigaatio on selkeä ja asiakkaalle tärkein tieto on sivun alussa, tekstit ovat informatiivisia ja helposti lähestyttäviä. Suosimme napakkaa ja selkeää kieltä ja ymmärtämistä helpottavia sinä-muotoisia ohjeita. Vältämme passiivin ja vaikeiden termien ja lyhenteiden käyttöä.

Lue lisää Selkeästi meille -hankkeesta (linkki vie sivustolle selkeastimeille.fi)