Kerro toiveesi siitä, millaista liikennetietoa haluat tulevan pikaraitiotien 550 pysäkeille

Jos haluat nähdä, miltä tulevan pikaraitiotien 550 pysäkki näyttää, käy katsomassa mallipysäkkiä Maunulassa Pirjontiellä. Samalla voit vastata kyselyyn, jolla kartoitamme asiakkaittemme toiveita pikaraitiotien pysäkeille tulevan liikennetiedon sijoittelusta ja laadusta.

Millaiselta pysäkiltä nouset tulevaisuudessa pikaraitiotien 550 kyytiin? Jos haluat tietää vastauksen jo nyt, pistäydy mallipysäkillä Maunulassa Pirjontie 2:n kohdalla.

Pysäkkiä tarkastellessasi voit vastata kyselyymme, jolla selvitämme asiakkaittamme toiveita siitä, millaista matkustamista tukevaa tietoa he pysäkeille toivovat ja miten sitä kannattaisi pysäkillä esittää. Kyselyn lopussa voit myös kertoa yleisvaikutelmasi pysäkistä.

Kyselyn linkin ja QR-koodin löydät mallipysäkiltä, joka seisoo sijoillaan marraskuun puoliväliin asti. Vastaaminen vie kymmenisen minuuttia. Kiitokset vastaamisesta jo etukäteen!

”Vastaukset auttavat HSL:ää toteuttamaan tavoitteensa, joka on varustaa pysäkit korkeatasoista liikennetietoa varten. Tietosisällön pyrimme suunnittelemaan niin, että matkustajien erilaiset tietotarpeet tulevat otetuiksi huomioon”, matkustajainformaation päällikkö Joona Packálen sanoo.

Pysäkkien ulkoasu kertoo, että nyt ollaan pikaraitiotiellä

Pikaraitiotie 550 on 25 kilometrin pituinen linja Helsingin Itäkeskuksesta Espoon Keilaniemeen. Pysäkkien ulkoasun suunnittelun tavoitteena on ollut se, että asiakkaat tunnistavat olevansa juuri pikaraitotien reitillä. Siksi pysäkkien ilme on samanlainen sekä Espoossa että Helsingissä.

Myös muiden linjojen pysäkeistä poikkeava ulkoasu palvelee asiakkaiden tiedontarpeita, sillä pikaraitiotie 550 ei vie matkustajia Helsingin keskustaan kuten monet muut reitit.

Vaunua Pirjontien mallipysäkillä ei vielä kannata odottaa. Edes radan tekninen koeliikenne ei ole vielä käynnistynyt ja liikenteen alkamisen ajankohta selviää myöhemmin.

Lue lisää pikaraitiotien 550 (rakentamisen aikana nimeltään Raide-Jokeri) töistä