Vaihdoimme HSL:n verkkosivujen Reittioppaan moottorin uuteen

Vaihdoimme HSL:n nettisivujen Reittioppaan moottorin uuteen keskiviikkona 15.3. Muutoksen myötä hakuominaisuudet nopeutuvat ja monipuolistuvat jatkossa. Samalla lisäsimme muutamia toivottuja ominaisuuksia palveluun.

HSL:n nettisivujen Reittioppaan hakuominaisuudet nopeutuvat ja monipuolistuvat uuden sukupolven reititysmoottorin käyttöönoton myötä. Uusi moottori tulee käyttöön nettisivujen Reittioppaassa keskiviikkona 15. maaliskuuta. HSL-sovelluksessa uusi reititysmoottori otetaan käyttöön myöhemmin.

Uusi tekniikka antaa matkustajille nopeammat reittihaut etenkin monimutkaisemmilla reiteillä. Lisäksi tulevaisuudessa palveluun voidaan liittää helpommin esimerkiksi kutsuohjattuja linjoja tai muita kestäviä liikennemuotoja. Reittiopas päivittyy uuteen automaattisesti, eikä muutos vaadi käyttäjältä toimenpiteitä. 

 

”Lähtökohtamme on ollut entistä sujuvammat matkaketjut. Olemme ylpeitä ja iloisia, koska uusi reititysmoottorimme avaa tulevaisuudessa entistä kattavammat reittitiedot, ja tarjoaa mahdollisuuden kokonaan uusien, joukkoliikenteen käyttöä tukevien toimintojen tuomiseen Reittioppaaseen”, HSL:n matkustajainformaatiopäällikkö Joona Packalén sanoo.

 

Uusia toimintoja nettisivujen Reittioppaassa 15.3. alkaen

  • Valitulle reitille saat jatkossa myös kaksi seuraava lähtöä samalta pysäkiltä. Tämä helpottaa vaihtoehtoisten linjojen löytämisessä, jos esimerkiksi myöhästyt aiemmasta vuorosta.
  • Uudella moottorilla saat noin 50 % nopeammin hakutulokset reittihauissa.
  • Kielituki paranee – jatkossa Reittioppaasta löytyvät myös ruotsinkieliset pysäkinnimet.

Nyt väistymässä oleva reititysmoottori on vuodelta 2016. Joukkoliikenteen reitti- ja aikataulutiedon etisiminen on muuttunut paljon runsaassa kuudessa vuodessa, kuten myös asiakkaiden odotukset entistä monipuolisemman tiedon löytämiseen. Uusi reititysmoottori vastaa osaltaan näihin tarpeisiin ja mahdollistaa myös helpommin jatkokehityksen.

ehdotus_reittiopas.jpg

 

Osa laajempaa reittioppaiden perhettä

HSL:n Reittiopas sekä esimerkiksi valtakunnallinen Matka.fi -opas käyttävät samaa Digitransit -alustaa. Sen ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa HSL yhdessä valtion liikenteenohjausyhtiön Fintrafficin ja kaupunkien omistaman TVV LMJ Oy kanssa. Sama avoimen lähdekoodin alusta on käytössä myös yli kymmenessä muussa Suomen kaupungissa sekä ulkomailla.