Pikaraitiotien avausajankohta pyritään päättämään syyskuussa

HSL ei ole valmis tekemään päätöstä pikaraitiolinja 15:n aloittamisen ajankohdasta vielä elokuun aikana. Päätös pyritään tekemään syyskuussa.

”Haluamme täyden varmuuden siitä, että liikenne voidaan käynnistää sinä päivänä, kun lupaamme. Vielä meillä ei yksinkertaisesti ole tätä varmuutta. HSL:n ajamien koeajojen aikana on ilmaantunut pieniä puutteita eri osa-alueilla, ja ne tulee saada korjattua”, sanoo HSL:n Liikenne-tulosalueen johtaja Johanna Wallin.

Ennen liikenteen aloitusajankohdan päättämistä tarvitaan tieto muun muassa käytettävissä olevien vaunujen riittävästä määrästä, kuljettajatilanteesta ja radan ympäristössä olevien yksittäisten katutöiden valmistumisesta, jotta liikenne voidaan käynnistää turvallisesti. Itse rata pysäkkialueineen on kuitenkin käytännössä valmis.

Varaudumme edelleen siihen, että matkustajaliikenne uudella, Raide-Jokeri-hankkeessa rakennetulla Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välisellä rataosuudella alkaa syksyn 2023 aikana. Viimeistään liikenne käynnistyy ensi vuonna.

PowerPoint__N2A5488.jpg