”HSL:n kampanja on vahva viesti siitä, että häirintä ja rasistinen käytös ei ole sopivaa ja sallittua joukkoliikenteessä. Kampanjalla haluamme rohkaista joukkoliikenteellä matkustavia olemaan arjen matkarauhanturvaajia”, HSL:n vs. toimitusjohtaja Vesa Silfver sanoo.
”Helsingin seudun joukkoliikenne kuuluu kaikille, ja saamme olla erityisen ylpeitä, miten suuri määrä matkoja liikenteessämme tehdään joka päivä. Mutta haluamme myös tarjota turvallisen ja häirinnästä vapaan tilan sekä joukkoliikenteessä matkustaville että siellä työskenteleville. Tämä on yksi viime vuonna antamistamme sitoumuksista valtioneuvoston kanslian Me puhumme teoin – kampanjassa. Häirintä ja rasismi eivät lopu sillä, että niistä puhuminen lopetetaan”, Vesa Silfver jatkaa.
Me puhumme teoin -kampanjasivu
Tutustu sitoumukseemme
Häirintätilanteita voi rauhoittaa reagoimalla tilanteeseen sopivalla tavalla osoittamalla, että häirinnän kohde ei ole yksin tai hälyttämällä apua. Kaikille tarkoitetussa lyhyessä toimintaohjeessa häirintätilanteiden varalle on kolme kohtaa: toimi, tue, kerro. HSL kannustaa myös häirintätilanteiden näkijöitä ja kokijoita kääntymään matalalla kynnyksellä kuljettajan tai vjärjestyksenvalvojan puoleen tai ottamaan yhteyttä turvavalvomoon sekä raportoimaan asiasta HSL:lle.
Kun tulin näkyväksi -tarinoita podcasteissa
Kun tulin näkyväksi -podcastissa eri henkilöt kertovat oman tarinansa elämänsä varrelta, kun tulivat omaksi itsekseen ja näkyväksi maailmalle.Podcast-sarjassa Kun tulin näkyväksi tunnetut kaupunkilaiset kertovat, mitä oman jutun löytäminen on vaatinut – ja vaatii edelleen. Podcasteissa kuullaan muun muassa Samuli Putron, Amin Hassanin, Saara Turusen, Atte Kilpisen ja Daniela Owusun tarinat.
Sarjan on toimittanut Hanna Hantula ja tuottanut F-tuotanto Oy.