Opiskelija-alennus päivitetään HSL-kortille ilman palvelumaksua seuraavissa tapauksissa

Jos opiskeluoikeuden tarkastus Oma Opintopolku -palvelusta ei onnistu, alennusoikeus päivitetään HSL-kortille ilman palvelumaksua, koska et voi käyttää HSL-sovellusta alennushintaisen lipun ostamiseen. Tällaisia oppilaitoksia ovat esimerkiksi jotkin yksityiset kauneus-, maskeeraus- ja hieronta-alan oppilaitokset sekä liikennöintialan oppilaitokset, joille HSL on myöntänyt alennusoikeuden ja jotka löytyvät HSL:n ylläpitämästä oppilaitosluettelosta. Myöskään kansanopistojen tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeutta ei voida tarkistaa Oma Opintopolusta. Jos opiskelet jossakin näistä oppilaitoksista, sinulle myönnetään opiskelija-alennus HSL:n alennuslippuhakemuksella HSL-kortille ilman palvelumaksua.

Oppilaitosten valmentavat koulutukset TELMA JA TUVA
Jos opiskelet valmentavassa koulutuksessa, kuten TELMA tai TUVA tai perusopetuksen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa (10-luokka), ei HSL-sovelluksen käyttäminen välttämättä onnistu. Vaikka näiden koulutusten tiedot löytyvät Oma Opintopolku -palvelusta, HSL:n opiskelija-alennusta säätelevä sääntömoottori voi estää HSL-sovelluksen käytön. Tämän takia osa saa alennuksen HSL-sovellukseen ja osa ei. Jatkamme palvelun kehittämistä, jotta siitä saataisiin entistä selkeämpi.

Vaihto-opiskelija ja puuttuva henkilötunnus
Jos olet vaihto-opiskelijana Suomessa, alennus päivitetään HSL-kortille vaihto-opiskelijan alennuslippuhakemuksella ilman palvelumaksua. Vaihto-opiskelijana sinun ei ole mahdollista käyttää HSL-sovellusta alennushintaisen lipun ostamiseen.

Maksusitoumus
Jos sinulla on maksusitoumus opiskelijan kausilippuun, sitä ei voi käyttää HSL-sovelluksessa ostettavan kausilipun maksamiseen. Voit ostaa maksusitoumuksella alennushintaisen opiskelijan lipun HSL-kortille palvelupisteessä ilman palvelumaksua.

Jos sinulla on toiminnallinen rajoite, joka estää sinua käyttämästä HSL-sovellusta, saat opiskelija-alennuksen HSL-kortille ladattavasta kausilipusta ilman palvelumaksua.

Jos sinulla ei ole vahvan tunnistautumisen edellyttämää välinettä (pankkitunnuksia/mobiilivarmennetta), alennusoikeus voidaan päivittää HSL-kortillesi korkeintaan lukukaudeksi kerrallaan ilman palvelumaksua.