Linja 13 laajentaa Helsingin ratikkaverkkoa

Uusi raitiolinja tarjoaa uuden poikittaisyhteyden Kalasataman ja Pasilan välille. Varaudumme siihen, että liikenne uudella linjalla voisi käynnistyä syksyllä 2024. Emme vielä ole tehneet päätöstä siitä, milloin liikenne käynnistyy.

Linja 13 pähkinänkuoressa

Täysin uusi poikittaisyhteys

Ratikka 13 kulkee Sompasaaren kärjessä sijaitsevan Nihdin ja Länsi-Pasilan välillä Kalasataman ja Pasilan asemien kautta.

Matkustuksen mukavuutta

Uutta linjaa liikennöidään alkuvaiheessa Helsingin kantakaupungista tutuilla kaupunkiratikoilla. Täysin uudella radalla kyyti on nopeaa, sujuvaa ja tasaista.

Helpommin liikenteen solmukohtiin

Pasilan ja Kalasataman asemat ovat entistä nopeamman ja sujuvamman matkan päässä muun muassa Hermannista, Arabianrannan eteläosista ja Kumpulan kampukselta.

Ratikkakaupunki laajenee

Helsingin ratikkaverkon piiriin tulee kokonaan uusia alueita ja reittiosuuksia, kuten Kalasatama ja Sompasaari. Uusi linja kulkee myös Hermannin rantatietä pitkin ja Vallilanlaakson kautta.

Havainnekuva ratikasta Hermannin rantatiellä

Nopea yhteys Kalasatamasta Pasilaan

Ratikka 13 vie sinut Kalasatamasta Pasilan asemalle 11-12 minuutissa. Matka Sompasaaresta Nihdin päätepysäkiltä Länsi-Pasilaan Esterinportille vie 20-21 minuuttia.

Ripeää matkantekoa selittää se, että ratikat kulkevat pääasiassa omilla kaistoillaan ja linjalla on liikennevaloetuudet, joten vaunujen keskinopeus on suurempi kuin perinteisellä kaupunkiratikalla.

Helsingin kantakaupungin raitioteiden keskinopeus on noin 14 km/h, kun linjalla 13 tavoitteena on 19-21 km/h.

Linjalla 13 pääset modernin kaupunkiraitiotien kyytiin!

Poikittainen linja tarjoaa runsaasti vaihtomahdollisuuksia

Poikittainen ratikkalinja tarjoaa runsaasti vaihtopaikkoja, siirrytpä sitten muille ratikkalinjoille, busseihin, lähijuniin tai metroon.

Lue lisää vaihtomahdollisuuksista