Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelma

Kun pikaraitiotie 550 aloittaa liikennöinnin Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä vuonna 2024, myös Tapiolan ja Leppävaaran alueen bussireitteihin tulee muutoksia. Kerromme tällä sivustolla, miten uuden bussilinjaston suunnittelua on tehty yhteistyössä alueen asukkaiden ja alueella työssä käyvien kanssa.

Uusi linja 105 kulkee reittiä Lauttasaari - Westend - Haukilahti - Niittykumpu - Mankkaa reittiä Lauttasaarentie - Länsiväylä - Westendinkatu - Westendintie - Toppelundintie - Haukilahdenkatu - Merituulentie - Olarinluoma - Mankkaanlaaksontie - Kokinkyläntie. Linjan 111 reitti säilyy nykyisellään Matinkylän ja Teekkarikylän välillä. Linja 114 kääntyy Urheilupuistosta Tapiolan sijaan Haukilahteen ja Matinkylään reittiä Merituulentie - Haukilahdenkatu - Haukilahdenranta - Hauenkalliontie - Matinkartanontie - Matinkatu - Matinkyläntie - Suomenlahdentie - Markkinakatu.

Tapiolan ja Leppävaaran uudet bussilinjat etenevät suunnittelusta toteutukseen

Hallitus hyväksyi Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelman kokouksessaan 8.2.2022. Seuraavaksi ryhdymme valmistelemaan uusien bussilinjojen toteuttamista. 

Laadimme linjastosuunnitelman tiiviissä vuorovaikutuksessa alueen asukkaiden ja siellä muuten liikkuvien kanssa. Kysyimme helmikuussa, miten yhteistyö asiakkaittemme kanssa sujui. Kiitokset kaikille kyselyymme vastanneille!  

Lue yhteenvetomme Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelmasta

Kaikki blogitekstit Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelmasta

Miten suunnitteluun oli mahdollista osallistua?

Kommentoimalla ja keskustelemalla

Olemme raportoineet ja keskustelleet kanssanne blogitekstien yhteydessä suunnittelun etenemisestä. Ensimmäinen luonnos oli auki kommenteille 1.-24.10. ja muokattu luonnos 10.-21.11.2021.

Vastaamalla kyselyihin

Kysely liikkumistottumuksista oli auki 2.-22.8.2021. Siinä pääsi kertomaan paitsi liikkumistottumuksistaan myös toiveistaan Tapiolan ja Leppävaaran alueen joukkoliikenteelle. Suunnitelman valmistuttua kysyimme palautetta siitä, miten onnistuimme osallistamisessa. Kysely oli avoinna 22.2.2022 asti. 

Osallistumalla työpajaan

Järjestimme onlinetyöpajat 7.9. ja 9.9.2021. Niihin osallistui 14 asiakasta, ja keskustelimme siellä kanssanne alueen joukkoliikenteestä ja toiveista.

Antamalla palautetta verkossa tai soittamalla

Tämän sivuston lisäksi voit aina lähettää meille palautetta osoitteessa hsl.fi/palaute tai soittaa asiakaspalveluumme numeroon 09 4766 4000.

Kuvituskuva. Kolme ihmistä istuu bussissa.

Miten suunnittelu eteni?

Teimme suunnittelua yhteistyössä asiakkaiden
ja Espoon kaupungin kanssa. Aluksi lisäsimme ymmärrystämme alueen liikkumistarpeista, ja tähän saimme apua asukkailta ja alueella liikkuvilta.

Lähtötietojen ja asiakasnäkemysten kiteyttämisen jälkeen julkaisimme bussireiteistä luonnoksen kommentoitavaksi. Lopulta valitsimme asiakkaita parhaiten palvelevan linjaston.

HSL:n hallitus hyväksyi linjastosuunnitelman kokouksessaan 8.2.2022. Muutokset linjastoon toteutetaan arviolta vuonna 2024.