Tapiolan ja Leppävaaran linjastosuunnitelma

Suunnittelemme Tapiolaan ja Leppävaaraan uusia bussireittejä. Pikaraitiotie 550 aloittaa liikennöinnin Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä vuonna 2024, mikä muuttaa Tapiolan ja Leppävaaran alueen bussireittejä. Tarvitsemme sinua suunnittelutyöhön, joten tule mukaan vaikuttamaan!

Suunnittelualue rajautuu Leppävaaran pohjois- ja itäpuolella Espoon kaupungin rajaan ja Etelä-Espoossa Matinkylän ja Kehä II:n itäpuolelle. Suunnittelualueen pohjois- ja eteläosissa kulkevat tiheästi liikennöivät juna ja metro.

Uusin blogiteksti

Suunnittelua rajaavat monet tekijät, kuten aiemmin tehdyt suunnitelmat ja päätökset sekä käytettävissä oleva raha. Esittelemme aiemmin päätetyt muutokset sekä kerromme, miten sinä voit vaikuttaa suunnitteluun. Toivomme, että saamme sinulta ideoita ja ajatuksia alueen joukkoliikenteen kehittämiseksi.

Lue lisää

Miten voit osallistua?

Kommentoi ja keskustele

Kerro mielipiteesi ja keskustele kanssamme
blogitekstien yhteydessä. Suunnittelun edetessä
julkaisemme luonnoksia kommentoitaviksi.

Vastaa liikkumiskyselyyn

Kysely avautuu elokuussa ja pääset kertomaan liikkumistottumuksistasi sekä toiveistasi Tapiolan
ja Leppävaaran alueen joukkoliikenteeseen.

Osallistu työpajaan

Onlinetyöpajaan kutsumme 5–10 asukasta
keskustelemaan suunnittelijoiden kanssa.
Ilmoittautuminen avautuu elokuussa.

Muut osallistumistavat

Tämän sivuston lisäksi voit aina lähettää meille
palautetta osoitteessa hsl.fi/palaute tai soittaa
asiakaspalveluumme numeroon 09 4766 4000.

Kuvituskuva. Kolme ihmistä istuu bussissa.

Miten suunnittelu etenee?

Teemme suunnittelua yhteistyössä asiakkaiden
ja Espoon kaupungin kanssa. Aluksi lisäämme ymmärrystämme alueen liikkumistarpeista, ja tähän tarvitsemme asukkaiden ja alueella liikkuvien apua.

Lähtötietojen ja asiakasnäkemysten kiteyttämisen jälkeen julkaisemme bussireiteistä luonnoksen kommentoitavaksi. Lopulta valitsemme asiakkaita parhaiten palvelevan linjaston.

Työn on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2021, jolloin lopulliset ratkaisut viedään HSL:n hallituksen päätettäväksi. Muutokset linjastoon toteutetaan arviolta vuonna 2024.