Sinustako matkalippujen tarkastaja?

Matkalippujen tarkastajat tekevät tärkeää asiakaspalvelutyötä. Lippujen tarkastamisen ohessa he neuvovat matkustajia matkantekoon liittyvissä asioissa. Äkillisissä liikenteen häiriötilanteissa tarkastajat jalkautuvat opastamaan asiakkaita, ja aika ajoin he tekevät myös lippulajitutkimuksia.

Syksyn haku on päättynyt 31.10.2023.

Näin syksyn rekrytointi etenee.

 

Parasta työssä ovat asiakkaat ja työkaverit

Hyvää on myös se, että työ on liikkuvaa ja vaihtelevaa. Yksikään päivä ei ole samanlainen, kun asiakkaat ja maisemat vaihtuvat laajalla alueella.

Matkalippujen tarkastajan tehtävä on virka, johon vaaditaan lakisääteinen koulutus. Ennen palvelussuhteen alkamista tarkastajaehdokkaat suorittavat kuusi viikkoa kestävän tarkastajakurssin. Kurssin jälkeen on kuuden kuukauden pituinen työssäoppimisjakso.

Ratikoissa, busseissa, metrossa ja junissa

Tarkastajat työskentelevät kaikissa HSL-alueen joukkoliikennevälineissä eli busseissa, raitiovaunuissa, metrossa ja junissa sekä Suomenlinnan lautalla silloin, kun julkinen liikenne kulkee. Työtä tehdään ryhmissä. Näkyvällä tarkastustoiminnalla pyrimme ehkäisemään liputta matkustamista ja pitämään liputta kulkevien osuuden mahdollisimman pienenä.

Tule mukaan joukkoomme!

Ilmoitamme tällä sivulla, kun uusi lipuntarkastajarekrytointi alkaa.

Kysymyksiä ja vastauksia hausta ja tarkastajan työstä