Linja 10 ei liikennöi Pikku Huopalahteen 15.8.2022 alkaen

Korppaanmäentien perusparannuksen ja Ruskeasuon raitiovaunuvarikon rakentamisen vuoksi raitiolinja 10 ei voi liikennöidä Pikku Huopalahteen vaan se jää Kuusitielle 15.8. alkaen. Linja 3 siirtyy väliaikaisesti Kuusitieltä Töölön hallille. Yhteyttä Pikku Huopalahteen korvaa bussilinja 10X. Ruskeasuolle käytettävissä ovat myös Mannerheimintien bussilinjat.

Johtuen Ruskeasuon raitiovarikon raideyhteyden rakentamisesta sekä samaan aikaan suoritettavasta Korppaanmäentien peruskorjauksesta, raitiolinja 10 on poikkeusreitillä maanantaista 15.8. alkaen aina elokuuhun 2023 saakka.

Raitiovaunupysäkit Kuusitieltä Korppaanmäentielle eli Tilkka, Ruskeasuo, Kytösuontie, Haapalahdenkatu ja Korppaanmäki ovat ilman raitiovaunuliikennettä poikkeuksen aikana.

Raitiolinja 3 siirretään väliaikaisesti pois Kuusitieltä tilanpuutteen takia ja se ajaa Töölön raitiovaunuhallille. Ajamatta linjalla 3 jäävät pysäkit Kuusitie, Jalavatie ja Töölöntulli. Linjan 3 päätepysäkki siirtyy edelleen Meilahden sairaalalle 19.12.2022, lisätietoa erillisessä liikennetiedotteessa.

Mannerheimintien varrella eli osuudella Kuusitie-Ruskeasuo korvaavina yhteyksinä linjalle 10 toimivat nykyiset bussilinjat. Ruskeasuolta keskustan suuntaan kulkevat muun muassa runkolinjat 40, 200, 300 ja 400 Elielinaukiolle muiden bussilinjojen lisäksi. Vihdintien runkolinjat eli 200 ja 300 ovat taas käytettävissä Korppaanmäen ympäristöstä Ruskeasuon varikon ja Talontien pysäkeiltä.

Poikkeuksen aikana ajetaan myös erillistä korvaava linjaa 10X Meilahti - Pikku Huopalahti Kuusitien ratikkapysäkkien välittömästä läheisyydestä. Linjalle on varattu Kuusitien raitiovaunupysäkkien läheisyydestä erillinen tila. Näin vaihtoyhteydet raitiolinjan 10 ja korvaavan bussin 10X välillä ovat lyhyitä. Vuoroja liikennöidään pienkalustolla ja se tarjoaa pääasiassa yhteyksiä Kytösuon, Haapalahdenkadun ja Korppaanmäentien pysäkeille, joiden läheisyydessä ei ole valmiiksi bussiliikennettä. Lisäksi linja käyttää Tilkankadulla sijaitsevia Tilkan sairaalan ja Lääkintälotanrinteen väliaikaisia pysäkkejä.

Kartta Kuusitien vaihtopysäkeistä linjojen 10 ja 10X välillä

Kartta Kuusitien 10X ja 10 sijainneista

Kartta linjan 10X pysäkeistä

Kartta linjan 10X poikkeusreitistä

Järjestelyn tausta

Syynä poikkeukseen ovat Ruskeasuon varikon raideyhteyden rakentaminen sekä Korppaanmäen katuremontti. Ruskeasuon uusi raitiovaunuvarikko tulee olemaan Kaupunkiliikenne Oy:n toinen päävarikko ja siten erittäin tärkeä osa raitiotieverkoston kokonaisuutta. Uusi varikko on osa kokonaisuudistusta, jossa koko Kaupunkiliikenteen varikkoverkosto uudistuu. Urakalla on myös vaikutuksia muuhun liikenteeseen Mannerheimintiellä ja muilla alueen kaduilla. Esimerkiksi Nauvontie suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.