Rantaradan junaliikenteessä vuorokauden mittaisia katkoja toukokuussa – Busseilla korvaavaa liikennettä

Rantaradan junaliikenteessä on lyhyitä vuorokauden mittaisia katkoja toukokuussa 5.5., 9.5., 19.5. ja 26.5. Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. Leppävaaran länsipuolen junaliikenne korvataan busseilla 211E, 211U, 211X ja 213X. E-, U-, L- ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana.

Katkojen aikana puuttuvaa junaliikennettä korvataan busseilla Leppävaaran länsipuolella. Bussit 211E, 211U ja 211X korvaavat E-, U-, L- ja Y-junien liikennettä Leppävaaran ja Kauklahden välillä. Bussit pysähtyvät kaikilla väliasemilla tai niiden lähettyvillä. Lisäksi bussi 213X tarjoaa nopean yhteyden Turunväylää pitkin Helsingin keskustan, Koivuhovin, Tuomarilan ja Espoon keskuksen välillä. Korvaavan bussin 213X Ullanmäen pysäkillä kelpaa poikkeuksellisesti B-vyöhykkeen lippu katkojen aikana.

 

Reittikaaviokuva korvaavista bussilinjoista katkojen aikana.

Korvaavat bussit:

  • 211E Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti
  • 211U Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi
  • 211X Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi–Siuntio
  • 213X Elielinaukio–Turunväylä–Espoo

Junia korvaavat bussit lähtevät Leppävaarasta laiturista 11. Bussien aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta.

Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Toukokuussa junaliikenne on poikki sunnuntaina 5.5., helatorstaina 9.5. sekä sunnuntaina 19.5. ja 26.5. Lisäksi junaliikenteessä on pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. ja lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä.

Väyläviraston Espoon kaupunkirata hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille. Valmistuessaan kaupunkirata parantaa Kirkkonummen ja Espoon lähijunaliikenteen sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteen täsmällisyyttä ja vähentää häiriötilanteita. Lisäraiteiden rakentamisen lisäksi parannetaan Kilon, Keran, Kauniaisten, Koivuhovin, Tuomarilan sekä Kauklahden asema-alueita. Hanke on käynnistynyt keväällä 2021 ja töiden on tarkoitus valmistua vuonna 2028.