Matkustajamäärien rajoitukset HSL-alueella päättyvät 25.4. jälkeen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin matkustajamäärien rajoitukset ovat voimassa viimeistä päivää sunnuntaina 25. huhtikuuta. Syynä on alueen parantunut koronatilanne. HSL:n liikenne kulkee kokonaisuudessaan HUS-alueella.

Haluamme kuitenkin edelleen muistuttaa turvallisesta matkustamisesta. Joukkoliikenteessä on voimassa maskipakko kaikille 12 vuotta täyttäneille matkustajille. Lisäksi on edelleen tärkeää pitää huolta hyvästä käsihygieniasta ja pitää riittävää etäisyyttä muihin ihmisiin mahdollisuuksien mukaan. Kiitos kaikille matkustajillemme, että joukkoliikenne on pysynyt turvallisena myös näinä poikkeuksellisina aikoina.

Matkustajamäärien rajoitukset tulivat HSL:n liikenteessä voimaan 27. maaliskuuta. Rajoitusten voimassaolon aikana liikennevälineiden kyydissä sai olla korkeintaan 50 prosenttia niiden suurimmasta sallitusta matkustajamäärästä.

Matkustajamäärämme ovat olleet kuitenkin huomattavasti tätä alhaisempia – esimerkiksi metrossa suurin yksittäisen vuoron täyttöaste on ollut korkeimmillaankin runsaat 30 prosenttia maksimikapasiteetista.

Lue lisää rajoituksen päättymisestä Traficomin verkkosivuilta (linkki vie HSL:n verkkosivujen ulkopuolelle)