Vielä ehdit kertoa mielipiteesi Tapiolan ja Leppävaaran uusien bussilinjojen luonnoksesta

Luonnoksemme Tapiolan ja Leppävaaran uusista bussilinjoista on kommentoitavana sunnuntaihin 24.10. asti.

Luonnoksemme Tapiola-Leppävaara -alueen uusiksi bussilinjoiksi on kommentoitavana sunnuntaihin 24.10. asti, joten vielä ehdit osallistua ja vaikuttaa. Voit jättää palautetta: 

Vastaamalla verkossa kyselyyn, jonne pääset tästä.

Kertomalla mielipiteesi palautelomakkeella, joka on  asiakaspalvelumme sivuilla. Voit myös soittaa asiakaspalelumme numeroon 09 4766 4000

Suurimmat muutokset, joita linjoihin on tulossa, ovat seuraavat:

• Pikaratikka 550 ryhtyy kulkemaan Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä vuodesta 2024 alkaen.
• Runkobussilinjan liikennöinti 550 päättyy, kun pikaraitiotie aloittaa.
• Ehdotamme uutta nopeaa Kehä I:n kautta kulkevaa bussiyhteyttä 523 Leppävaara – Tapiola – Westendinasema. Tämä toive on tullut asiakkailtamme.
• Korona-ajan jälkeen ruuhka-ajan bussipalveluiden kysyntä tullee olemaan pysyvästi pienempää kuin nykyään, joten tarjontaa siirrettäneen ruuhka-ajoista päiväliikenteeseen. Tämä mahdollistaisi myös uuden linjan 523 perustamisen.

Toivomme, että asiakkaamme kommentoivat luonnosta aktiivisesti, sillä työstämme suunnitelmaa kommenttien pohjalta eteenpäin. Paras joukkoliikenne syntyy yhdessä tehden ja tilaisuutesi vaikuttaa on juuri nyt.

Tarkoituksena on se, että hallituksemme tekee päätöksen uusista bussilinjoista vielä tänä syksynä.

Olemme pohjustaneet luonnosta kysymällä Tapiolan ja Leppävaaran suunnalla kulkevien liikkumistottumuksista. Syyskuun alkupuolella luotasimme työpajoissa asiakkaittemme toiveita ja odotuksia tuleviin liikenneyhteyksiin liittyen.

Haluamme varmistaa sujuvat yhteydet Tapiolan ja Leppävaaran välille myös sen jälkeen, kun pikaraitiotien liikenne on alkanut. Suunnitelmassa ovat mukana bussilinjat 52, 104, 111, 112, 113, 114, 115, 118 / 118B, 201B, 202, 203, 502, 548 ja 549.

Alueista mukana ovat Leppävaaran ympäristö, Kilo-Mankkaa-Niittykumpu, Tapiolan ympäristö sekä Haukilahti–Westend.