Omat näytöt -palvelu on kätevä apu liikkumiseen

Omat näytöt -palvelu on nyt avoinna kaikille osoitteessa: omatnaytot.hsl.fi/. Palvelun avulla voit luoda oman näytön, jossa on sinulle tärkeiden pysäkkien aikataulut. Kaikki tieto lähtöajoista sekä häiriöistä on reaaliaikaista eli päivittyy liikennetilanteen mukaan.

Näyttö_1200x800px_72dpi.jpg

Omat näytöt -palvelussa näytetään HSL:n joukkoliikenteen aikatauluja ja matkustajainformaatiota, mukaan lukien häiriötiedotteet. Tämä on erittäin hyvä keino tehdä joukkoliikenne ja sen palvelut näkyviksi ihmisten arjessa.

“Palvelukokemuksen kannalta asiakkaiden on syytä saada tietoa poikkeamista ja häiriöistä mahdollisimman ajoissa. Esimerkiksi konttorilta ei tarvitse lähteä pysäkille katsomaan tuleeko bussi ja työpaikan kahvihuoneessa voidaan keskittyä olennaiseen. Oman junan seuraaminen käy helposti muiden asioiden ohessa”, pohtii informaatiosuunnittelija Ben Lindström.

Joukkoliikenteen tiedot osaksi omia sisäisiä kanavia

Palvelusta saatavien Internet-linkkien avulla on mahdollista näyttää joukkoliikenteen tietoja omissa sisäisissä viestintäkanavissa, kuten työpaikan intranetissä. Sisältöä on myös mahdollista jakaa kahteen osaan näyttämällä eri pysäkkien aikataulutietoja.

“Taustalla on ollut asiakkailtamme ja sidosryhmiltä saadut kehitysehdotukset. Niistä on jalostunut ajatus tarjota käyttäjille tietoa joukkoliikenteestä mahdollisimman matalalla kynnyksellä”, kertoo tiiminvetäjä Joona Packalén.

Palvelu on osa Digitransit-hanketta

Omat näytöt -palvelu on osa valtakunnallista Digitransit-hanketta, jonka yksi tuote myös Reittiopas on. Omat näytöt -palvelu on otettu käyttöön valtakunnallisesti.

“Tampereella, Jyväskylässä ja valtakunnallisessa Matka.fi-palvelussa otettiin vastaava ominaisuus käyttöön samaan aikaan”, toteaa HSL:n Reittioppaan ja valtakunnallisen Digitransitin tuoteomistaja Katja Ravolainen.

Valtakunnallista palvelua, jolla voidaan tuottaa sisältöjä esimerkiksi Matkakeskuksiin eri puolille maata, on odotettu. Omat näytöt -palvelun toteutus ja suunnittelu on tehty HSL:n suunnittelukumppaneiden kanssa. Näytön toimintalogiikka onkin kaikissa palveluissa sama ja hyväksi todettu, koska se on ollut jo aiemmin käytössä HSL:n pysäkkien näytöillä.

Tulevaisuudessa palvelun kehitys jatkuu

Jatkokehityksessä on paljon mahdollisuuksia. Tulevaisuudessa palvelu tukee myös kuvallisia tiedotteita, jolloin tiedottaminen matkustajille on entistä informatiivisempaa. Myöhemmin palveluun voi myös kirjautua, jolloin omia linkkejä on helpompi hallita.

Omat näytöt -palvelun ominaisuuksia:

· Kielituki: suomi, ruotsi, englanti

· Asettelu: vaaka- tai pystynäyttö

· Tiedotteet näkyvät automaattisesti pysäkkivalintojen perusteella

· Linkkejä voi muokata helposti itse

· Käyttäjä voi valita useista asetteluvaihtoehdoista sopivimman

· Näkymään on valittavissa laiturinumero tai pysäkin tunnus

· Kauttakulku- eli via-tieto reitin yhteydessä

· Mahdollisuus piilottaa yksittäinen linja näytöltä