Kaupunkipyöräkausi on käynnistynyt haastavista olosuhteista huolimatta

Suurin osa Helsingin ja Espoon pyöräasemista on jo käytössä. Asemia asennetaan lisää koko ajan, mutta keskeneräisiä asemia näkyy myös katukuvassa. Varmista Reittioppaasta, että jätät pyörän vain käytössä olevalle asemalle.

kaupunkipyora.pngVaikeista olosuhteista huolimatta kaupunkipyöräkausi on käynnissä. Pyöriä näkyy jo kivasti katukuvassa ja tilaajia on ollut paljon. Pyöräilymatkoja on tehty Helsingissä ja Espoossa jo yli 36 000 kappaletta. Lumisen talven takia pyöräasemien asennustyöt ovat vielä käynnissä Helsingissä ja Espoossa, mutta loputkin asemat saadaan asennettua huhtikuun aikana.

Reittioppaasta näet Helsingin ja Espoon käytössä olevat asemat

Varmista Reittioppaasta, että reittisi pyöräasemat ovat varmasti käytössä. Reittiopas näyttää asemien sijainnin, pyörien määrän ja reitin asemalle reaaliajassa. Käytössä olevat asemat näkyvät Reittioppaan kartalla keltaisella palluralla, jossa on pyörän kuva. Vihreällä pohjalla oleva numero näyttää pyörien määrän kyseisellä asemalla. Mikäli asema ei vielä ole käytössä, näkyy se kartalla harmaana, ja pyörien määrän kohdalla näkyy punaisen ympyrän sisällä oleva rasti. Suunnittelemalla reittisi hyvin vältyt ikäviltä yllätyksiltä, ja voit palauttaa pyörän haluamallesi pyöräasemalle. Älä yritä palauttaa pyörää asemalle, joka ei vielä ole käytössä.

MicrosoftTeams-image (45).png

Vinkit kaupunkipyöräilyyn:

  • Aja pyörällä aina pyörätiellä tai sen puuttuessa ajoradalla.
  • Taluta pyörää jalkakäytävällä.
  • Suunnittele reittisi tarkistamalla käytössä olevat pyöräasemat Reittioppaasta.
  • Älä palauta pyörää pyöräasemalle, joka ei ole käytössä.