Lastenvaunujen ja lasten kanssa kyytiin keskiovesta

Joukkoliikenteen esteettömyys on tärkeää, jotta kynnys joukkoliikenteen käyttöön on kaikille mahdollisimman matala. Lasten ja lastenvaunujen kanssa esteettömyys on erityisen tärkeää sekä turvallisuuden että matkan sujuvuuden takia.

Lähijunaan, bussiin ja ratikkaan kannattaa nousta lastenvaunujen ja lasten kanssa keskiovesta. Lähijunayksikön keskellä olevan oven vieressä on pyörätuolinappi, bussin ja ratikan keskiovella lastenvaununappi. Nappia painamalla ovet pysyvät auki normaalia pidempään, jotta ehdit nousta turvallisesti kyytiin.

Metroon voit nousta mistä ovesta tahansa. Metroasemalla lastenvaunuja ja -rattaita pitää kuljettaa hissillä, sillä liukuportaat eivät ole niille turvallinen paikka.

HSL:n lähijunien keskiovilla on liukuaskelma, joka työntyy junan ja laiturin väliin, kun painat pyörätuolinappia. Liukuaskelma pienentää junan ja laiturin välistä rakoa, joten sitä kannattaa käyttää myös lastenvaunujen kanssa kulkiessaan.

Löydät lastenvaunujen kanssa liikkumista helpottavia reittejä myös Reittioppaasta, kun valitset asetuksista esteettömän reitin.

Voit matkustaa HSL:n joukkoliikenteessä ilman lippua, jos kuljetat 0–6 vuotiasta lasta lastenvaunuissa, rattaissa tai pyörätuolissa. Myös 0–6-vuotiaat lapset saavat matkustaa ilman lippua, vaikkeivat vaunuissa tai rattaissa olisikaan. Lastenlipulla voivat matkustaa 7–17-vuotiaat, lähijunissa 7–16-vuotiaat. Lastenlipun hinta on puolet aikuisten lipun hinnasta.

Lastenvaunujen_nostaminen.jpg